FOTO/ Popularni pjevač

Sinan Sakić otvoreno: Sanjao sam svoju dženazu!

Showbizz01.12.17, 20:19h

Sinan Sakić otvoreno: Sanjao sam svoju dženazu!
Zapravo, Sinanovo trenutno stanje je stabilno, zadovoljavajuće. Mi bismo rekli i više od toga s obzirom na to da je posljednjih mjeseci pobijedio nepobjedivo

 

Prije nekoliko dana na oficijelnoj stranici Sabine Sakić pojavio se snimak u kojem se njen suprug Sinan obraća svojim fanovima, prijateljima, ljudima koji su ga bodrili sve vrijeme njegove borbe za život koju je, čini se, izvojevao.

 

A video snimak se pojavio nekoliko dana nakon što se iz rijalitija „Parovi“ oglasio Juice sav uplakan saznavši za Sinanovo stanje. Reper mu se obratio riječima: „Sine, izdrži ti si jak, pobijedit ćeš sve“ i još nekoliko rečenica koje je izgovorio kroz jecaje. Sinan zna koliko Juice voli njega i Šemsu stoga se vjerovatno i odlučio javno obratiti svojim fanovima.

 

Zapravo, Sinanovo trenutno stanje je stabilno, zadovoljavajuće. Mi bismo rekli i više od toga s obzirom na to da je posljednjih mjeseci pobijedio nepobjedivo.

 

Baš tako jer bilo je momenata kada su liječnici koji su se brinuli o njemu bukvalno bili skeptici. Bilo je momenata kada su kazivali da je on fenomen i u medicini jer tolika razina bilirubina u krvi bi pokosila gorostasa.

 

No, njegova silna želja za životom i snaga njegove supruge Sabine koja ga je danonoćno bodrila pa mu tako i produžila život.

 

sinan-golub

 

Naša ekipa je s njom razgovarala i u Loznici odake smo prije nekoliko sedmica i napravili izvještaj ne kazavši tom prilikom da smo pričali i sa Sinanom jer je i on bio kući i primao je infuziju. Beskrajno nam se obradovao, molio da ostanemo, da bi na koncu isključio infuziju kako bi nas otpratio do auta.

 

To smo prešutili radi ljudske etike ne sluteći da će on nedugo zatim završiti u tuzlanskoj bolnici gdje smo ga takođe posjetili. Njegova supruga nam je ispričala neke detalje iz tog za njih teškog vremena koje je provodila s njim. Dok je bio u bolnici kaže, nije se mogao ni tada suzdržati od svoje velike ljubavi cigareta pa je često znao sa infuzijom doći do balkona kako bi zapalio. Jedne prilike u sobu je uletio golub i niko ga nije mogao istjerati.

 

Sletio je na Sinanovu nogu, noću spavao ispod njegovog kreveta, a danju hodao po sobi. Dan kasnije kada se Sinan probudio, pričala nam je njegova supruga kazao joj je da je sanjao svoju dženazu. Sav usplahiren je rekao da su ga ponijeli na groblje gdje ga je dočekao jedan čovjek koji mu je rekao:

 

“Ti se vrati, tebi još nije mjesto ovdje“.

 

A to se desilo nekoliko dana prije nego što će doživjeti hepatitičku jetrenu encefalopatiju koja je za sobom povukla nekoliko dodatnih problema. Fatalni i težak zdravstveni problem. Bio je u strašnoj krizi, životnoj krizi i mali je ko vjerovao da će preživjeti. Njegova supruga Sabina je jedina bila optimista,i kako nam je rekla, njegov san ju je pratio.

 

Tako se i desilo.. Istina još nije potpuno ozdravio. Trenutno se uz nadzor ljekara i svojih bližnjih dobro osjeća u kućnoj atmosferi, veseli se čestim prijatelja i kolega. Liječi se alternativnom medicinom, konkretno uz pomoć indijske hrane.

 

Koliki je borac cijeli život bio privatno, toliki je bio borac i sada kada mu je zdravstveni bilten itekako narušen,više nego ikada. Do sada nije htio primati savjete, odbijao je preglede, a i bojao se, no ipak radio ono što je želio i kaže često kada ustane sam sebi opsuje uz riječi:

 

"Sinane, zašto ti je sve ovo trebalo!"

 

(Express, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook