'Ne mogu i ne želim pobjeći od obitelji čije prezime nosim'

'Moj stric, Jadranko Prlić': Potpredsjednica SDP BiH Lana Prlić oglasila se o presudi 'šestorki'

Front30.11.17, 07:55h

'Moj stric, Jadranko Prlić': Potpredsjednica SDP BiH Lana Prlić oglasila se o presudi 'šestorki'
Zamolila bih vas da poštujete Sud, te prije svega žrtve i njihove porodice koje su patile i pate dugi niz godina, napisala je na svom Facebook profilu Lana Prlić, potpredsjednica SDP BiH

 

Lana Prlić, potpredsjednica SDP BiH i nećakinja Jadranka Prlića, ratnog zločinca kojemu je danas potvrđena kazna putem svog Facebook profila obratila se javnosti i političarima iz BiH i Hrvatske te zamolila da ne skupljaju jeftine političke poene na presudi.

 

Napisala je i da ne može i ne želi pobjeći od obitelji.

 

"Kao socijaldemokratkinja duboko žalim za svakom žrtvom koja je patila zbog djelovanja Herceg-Bosne. Svojim političkim angažmanom godinama pokazujem kako vidim BiH, njenu prošlost, a za mene još bitniju budućnost. 

 

Budućnost u kojoj ćemo prije svega biti građani i građanke, komšije i susjedi, iznad i ispred svega ljudi. Budućnost koja će biti temeljena na pomirenju, poštovanju i izgradnji zajedničkih vrijednosti i zajedničke Bosne i Hercegovine. 

 

Poštujem i uvažavam osuđujuću presudu Suda u Haagu.

 

U životu imamo više obitelji. Dijele se na onu obitelj koju biramo i onu u kojoj smo se rodili. Socijaldemokratska partija BiH moja je obitelj koju sam ja izabrala još 2010. godine, kao aktivistica sa željom da doprinesem izgradnji jedinstvenog Mostara i jedinstvene Bosne i Hercegovine. U isto vrijeme ne mogu i ne želim pobjeći od obitelji čije prezime nosim od godine 1993. kada sam i rođena. Svi moraju preuzeti odgovornost za svoja djela i nedjela.

 

Zamolila bih sve političare, utjecajne osobe bosanskohercegovačkog društva, kao i susjedne nam Hrvatske, kao mlada osoba, kao socijaldemokrata, kao osoba koja je odlučila ostati boriti se u ovoj napaćenoj državi, da nas poštede izjava koje su populističke i služe samo za prikupljanje jeftinih političkih poena na ovoj presudi. 

 

Zamolila bih vas da poštujete Sud, te prije svega žrtve i njihove porodice koje su patile i pate dugi niz godina. 

 

Ako smijem biti sebična zamolila bih vas da zbog mene i moje generacije budete odgovorni i da nam ne odmažete u stvaranju bolje budućnosti, jer prošlost ne možemo učiniti boljom."

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook