Bilo prijavljeno 15 kandidata

Ovo su novi članovi Upravnog odbora – predstavnici Univerziteta u Sarajevu

Hronika29.11.17, 19:43h

Ovo su novi članovi Upravnog odbora – predstavnici Univerziteta u Sarajevu
Za izbor članova Upravnog odbora – predstavnika Univerziteta, za mandatni period od četiri godine prijavljeno je 15 kandidata iz reda redovnih profesora

 

Na 1. izbornoj sjednici Senata Univerziteta u Sarajevu, održanoj 29. novembra 2017. godine, razmatrana je jedna tačka dnevnog reda: Izbor članova Upravnog odbora – predstavnika Univerziteta u Sarajevu.

 

Senatori Univerziteta u Sarajevu su usvojili izvještaje Komisije za provođenje procedure izbora članova Upravnog odbora – predstavnika Univerziteta, te imenovali Komisiju za provođenje procedure glasanja za izbor članova Upravnog odbora – predstavnika Univerziteta.

 

Za izbor članova Upravnog odbora – predstavnika Univerziteta, za mandatni period od četiri godine prijavljeno je 15 kandidata iz reda redovnih profesora.

 

Nakon provedene procedure glasanja za izbor članova Upravnog odbora – predstavnika Univerziteta, Senat je usvojio izvještaj Komisije za provođenje procedure glasanja za izbor članova Upravnog odbora – predstavnika Univerziteta.

 

Senat Univerziteta u Sarajevu je na održanoj sjednici izabrao 6 članova Upravnog odbora – predstavnika Univerziteta iz reda redovnih profesora:

 

Izabrani članovi Upravnog odbora – predstavnici Univerziteta su:

 

prof. dr. Dijana Avdić, redovni profesor Fakulteta zdravstvenih studija
prof. dr. Kasim Bajrović, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta
prof. dr. Jasminka Gradaščević-Sijerčić, redovni profesor Pravnog fakulteta
prof. dr. Abidin Deljanin, redovni profesor Fakulteta za saobraćaj i komunikacije
acc. prof. dr. Dejan Milošević, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta
ddr. Lidija Zvačko, redovni profesor Filozofskog fakulteta


Senat Univerziteta u Sarajevu je na istoj sjednici, a na osnovu Odluke Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu o izboru člana Upravnog odbora – predstavnika studenata, imenovao predstavnika studenata: Harisa Zahiragića, studenta drugog ciklusa studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

 

Upravni odbor je kolegijalni organ upravljanja odgovoran za poslovanje Univerziteta. Upravni odbor Univerziteta ima 11 članova koji se imenuju na mandat od četiri godine, od kojih 4 člana u ime osnivača imenuje Vlada, 6 članova imenuje Senat i 1 člana predstavnika studenata imenuje Senat Univerziteta, a kojeg izabere i predloži Studentski parlament.
 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook