Poruka predsjednika SAD-a izazvala val reakcija

Christiane Amanpour odgovorila Trumpu: Ovo je snimateljka ranjena u BiH... Tu nema ništa lažno!

Hronika28.11.17, 08:58h

Christiane Amanpour odgovorila Trumpu: Ovo je snimateljka ranjena u BiH... Tu nema ništa lažno!
Trump je u poruci na društvenoj mreži Twitter napisao da je FoxNews i dalje najvažnija televizija unutar SAD-a, ali da je "CNN International glavni izvor lažnih vijesti u inostranstvu"

 

Proslavljena CNN-ova reporterka Christiane Amanpour, koja je tokom rata izvještavala iz Bosne i Hercegovine, odgovorila je na optužbe predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

 

Američki predsjednik je prije dva dana otvoreno uputio kritiku televiziji CNN i optužio je za "lažno informisanje i slabu promociju Sjedinjenih Američkih Država u svijetu".

 

Trump je u poruci na društvenoj mreži Twitter napisao da je FoxNews i dalje najvažnija televizija unutar SAD-a, ali da je "CNN International glavni izvor lažnih vijesti u inostranstvu".

 

"CNN International veoma siromašno predstavlja našu naciju u svijetu. Inostranstvo ne vidi istinu preko te televizije", napisao je Trump.

 

 Trumpova poruka je izazvala veliki val reakcija, uglavnom negativnih. Brzo je stigla reakcija i rukovodstva CNN-a.

 

"Predstavljanje SAD-a u svijetu nije posao CNN-a, to je vaš posao. Naše je da objavljujemo vijesti", poručili su iz CNN-a predsjedniku Trumpu. 

 

"Na CNN-u mi primamo metke da bismo vam donijeli vijesti. Tu nema ništa lažno", navela je Christiane Amanpour u odgovoru Trumpu.

 

"Kad bi predsjednik Trump znao činjenice, nikada ne bi objavio taj tweet. Na fotografiji je moja snimnateljka Margareth Moth koja je ranjena u lice dok je izvještavala o činjenicama i istini iz Bosne i Hercegovine", poručila je proslavljena CNN-ova reporterka predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu.

 

christiane-amanpour-ranjena-snimateljka-bosna

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook