VIDEO/ ČAROBNJAK PRIPREMA NOVU VERZIJU

Obnavlja se stara saradnja: Dino Merlin i Vesna Zmijanac ponovo snimaju hit duet 'Kad zamirišu jorgovani'

Showbizz26.11.17, 11:59h

Obnavlja se stara saradnja: Dino Merlin i Vesna Zmijanac ponovo snimaju hit duet 'Kad zamirišu jorgovani'
Oni su se već nekoliko puta sreli i razgovarali o detaljima, a sve bi trebalo da bude gotovo početkom iduće godine, kada se navršavaju tri decenije od „Jorgovana“

 



Vesna Zmijanac i Dino Merlin ponovo snimaju duet „Kad zamirišu jorgovani“! Folk zvijezda i bosanski kantautor zapravo snimaju remake svog hita iz 1988. godine, s novim aranžmanom i izmjenjenim tekstom, saznaje Kurir.


Njih dvoje su pokušali da obnove saradnju 2008, kada su snimili duet „Klupko“, ali to nije urodilo plodom, pa su se odlučili za provjerenu varijantu, koja im je prije tri decenije donijela ogroman uspjeh. 


Pjesma „Jorgovani“ je osamdesetih bila ubjedljivo najveći hit na prostoru tadašnje Jugoslavije. Objavljena je na Vesninom albumu „Istina“, koji je prodat u rekordnih 900.000 primjeraka. 


Kako saznaje Kurir od izvora bliskog Zmijančevoj, oni su se već nekoliko puta sreli i razgovarali o detaljima, a sve bi trebalo da bude gotovo početkom iduće godine, kada se navršavaju tri decenije od „Jorgovana“.


- Novi, izmijenjeni tekst napisaće Merlin, kao i prošli put, i najvjerovatnije će izaći kao singl u prvim mjesecima 2018, kada se navršava 30 godina od izlaska prvih „Jorgovana“ - kaže izvor Kurira i dodaje da će njih dvoje snimiti i spot:


- Oni su prije 30 godina snimili čak tri spota za taj hit, a novi video biće neka vrsta remakea starih.

 

vesna zmijanac_dino merlin

Nije kome je nuđeno...
„BEOGRAD“ NAPISAO ZA VESNU

Zmijančeva je samo jednom odbila ponudu Dine Merlina, i zbog toga se kaje i danas! Riječ je o njegovoj kompoziciji „Beograd“, koju je kantautor prvo nudio Vesni, ali ona nije mogla da je snimi jer je tada bila u drugom stanju, pa je pjesma završila kod Cece Ražnatović. 


Interesantno je da je Merlin ovu numeru pisao namjenski za svoju drugaricu, s kojom je prije toga snimio hit „Jorgovani“.


Dino je svojevremeno u intervjuu za Kurir otkrio i kako je došlo do saradnje sa Zmijančevom 1988. godine.


- Do dueta je došlo nakon neuspješnog trećeg albuma. Dobio sam ideju da snimim duet, ali nisam znao s kim. I dok sam razgovarao s menadžerom u jednom lokalu o tome, kolega mi je dobacio: „Vesna Zmijanac!“ Odmah smo se spakovali, krenuli u Beograd i upali u studio gdje je Vesna snimala ploču. Nakon prvog slušanja Vesna je odlučila da snimi ovaj duet. Ona je interesantna osoba, hrabra i luda. Nikad nije dosadno s njom. To je ono što me na neki način veže za Vesnu - priznao je Merlin.


Zanimljivo je da ovu pjesmu nisu izvodili punih 18 godina - od ratnih devedesetih do 2008, kada su je ponovo otpjevali na njegovom koncertu na Koševu.

 

 

(Kurir/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook