Vrhovni poglavar

Srpski patrijarh Irinej: Presuda Mladiću je vražje djelo svjetskih moćnika

Hronika24.11.17, 11:58h

Srpski patrijarh Irinej: Presuda Mladiću je vražje djelo svjetskih moćnika
Nije od jučer da ispada kako su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini", ocijenio je srpski patrijarh

 

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej ocijenio je presudu generalu Ratku Mladiću na kaznu doživotnog zatvora kao "sasvim očekivanu" i rekao da su to "vražja djela" koja rade svjetski moćnici, piše u petak beogradski tisak.

 

 "Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen i da će sve biti tako i mi, nažalost, tu ništa ne možemo učiniti. Sve se to događa jer silni svjetski moćnici rade vražja djela, a mi trpimo posljedice", rekao je poglavar SPC za list "Alo" od petka.

 

 Patrijarh Irinej kaže kako je "nepravda što se u Haagu sudi samo srpskim generalima, a što se svi ostali puštaju na slobodu".

 

 "Nije od jučer da ispada kako su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini", ocijenio je srpski patrijarh, a sunarodnjake pozvao na slogu i jedinstvo, prenosi Hina.

 

 "S tom se nepravdom možemo boriti jedino tako što ćemo voditi računa o sebi, biti jedinstveni i složni, što ćemo raditi više i gledati svoja posla. Drugog načina nema", poručio je patrijarh SPC Irinej. 

 

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) proglasilo je u srijedu u Haagu generala Ratka Mladića krivim za genocid u Srebrenici, za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine u BiH te ga osudilo na doživotnu kaznu zatvora.

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook