VIDEO/ Azuri propuštaju prvenstvo

Rakitić ponudio Buffonu svoje mjesto na Mundijalu, a legendarni golman mu poručio: Hvala ti, ali da igram za Hrvatsku...

Sport23.11.17, 15:12h

Rakitić ponudio Buffonu svoje mjesto na Mundijalu, a legendarni golman mu poručio: Hvala ti, ali da igram za Hrvatsku...
Kada sam vodio razgovor s njim poslije utakmice sa Švedskom, poželio sam da zaplačem sa njim. Kao fudbaleru mi je žao što se neće oprostiti od igranja na Svjetskom prvenstvu

 

Veliki broj ljubitelja fudbala ne može da prežali elimaniciju Italije iz baraža za Svjetsko prvenstvo. Azuri se prvi put poslije 1958. godine neće naći na Mundijalu koji će sljedeće godine biti održan u Rusiji.

 

Nisu samo obični navijači i gledaoci razočarani takvim ishodom, već i brojni fudbaleri. Jedan od njih i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

 

Fudbaler Barcelone je izrazi žaljenje što Gianluigi Buffon neće veličanstvenu karijeru završiti nastupom na najvećoj fudbalskoj smotri.

 

- Ja Buffonu nemam šta objašnjavati vezano za fudbal. Volio bih da njemu prepustim moje mjesto na Svjetskom prvenstvu. Sve što je dao fudbalu je veliko. To zna svako dijete koje počinje s njim pri nabrajanju igrača - rekao je Rakitić.

 

Neutješan je bio Buffon poslije eliminacije, a hrvatski vezista dodaje da su ga dirnule suze legendarnog golmana.

 

- Kada sam vodio razgovor s njim poslije utakmice sa Švedskom, poželio sam da zaplačem sa njim. Kao fudbaleru mi je žao što se neće oprostiti od igranja na Svjetskom prvenstvu. Zadovoljstvo je igrati protiv njega - rekao je Rakitić.

 

Oglasio se ubrzo i italijanski čuvar mreže.

 

- Dragi Ivane, još nastupam kao golman, ali da igram za Hrvatsku kao vezista umjesto tebe ne bi bila najbolja ideja. Govorim to za tvoje dobro. Šalu na stranu, tvoje riječi su mi veliki dar. Hvala tebi i Jordiu Albi, moj dres te čeka - napisao je Buffon na Twitteru.

 

Juventus i Barcelona su se sastali u Ligi šampiona, u utakmici bez golova, a poslije meča dvojica fudbalera su se srdačno pozdravili.

 

 

(Telegraf, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook