Stigla reakcija iz Radončićeve stranke

SDA je za 27 godina svoje vlasti penzionere dovela na prosjački štap, a ne SBB!

Front21.11.17, 18:12h

SDA je za 27 godina svoje vlasti penzionere dovela na prosjački štap, a ne SBB!
Nije SBB srušio Zakon o PIO/MIO, već su protiv njega glasali i SDP, DF i sve stranke u Parlamentu FBiH, osim SDA i HDZ-a, saopćeno je iz SBB-a

 

Nakon što su na današnjoj vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH poslanici SBB-a glasali protiv predložene hitne parlamentarne procedure za razmatranje novog najavljenog zakona o PIO, zbog čega je SDA na čelu s federalnim premijerom Fadilom Novalićem održala vanrednu press konferenciju, saopćenjem za javnost oglasili su se i iz Saveza za bolju budućnost BiH. Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

 

- Povodom press konferencije nesposobnog premijera Fadila Novalića i dijela poslanika SDA, Press centar SBB-a saopćava:

 

Nije SBB srušio Zakon o PIO/MIO, već su protiv njega glasali i SDP, DF i sve stranke u Parlamentu FBiH, osim SDA i HDZ-a. Znači, samo su dvije stranke podržale zakon, a čak osam ih je bilo protiv.

 

Primitivni pokušaj SDA da za loše stanje penzionera optuži SBB, najbolje negira činjenica da vlast Bakira Izetbegovića traje punih 27 godina i da su oni SDA stotine hiljada penzionera doveli na prosjački štap. Igranje na varijantu hitnosti, puki je populistički pokušaj posrnule stranke da ponovo prevari penzionere i to na način kako to radi desetljećima i da loš zakon bude podvaljen penzionerskoj populaciji koja je najranjivija i najugroženija.

 

Na kraju, optužbe SDA da SBB proizvodi krizu napuštanjem vlasti u Krajini ili sada u Federaciji BIH, predstavljaju maloumno ponižavanje memorije javnosti. Građani i penzioneri odlično znaju da je gospodin Bakir Izetbegović već godinu dana uporno tražio takvu odluku SBB-a. Sada neka on, njegova svemoćna supruga i SDA objasne narodu svoje postupke - saopćeno je iz SBB-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook