stanje na putevima

Vozači oprez: Zbog poledice i odrona otežan saobraćaj na nekoliko putnih pravaca

Hronika21.11.17, 07:42h

Vozači oprez: Zbog poledice i odrona otežan saobraćaj na nekoliko putnih pravaca
Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, a saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini

 

Niske temperature jutros pogoduju formiranju poledice, pa se savjetuje maksimalno oprezna vožnja.

 

Posebno se izdvajaju dionice u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, skreće se pažnja na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Izdvajaju se putni pravci: Konjic-Mostar, Jablanica-Prozor, Sarajevo-Foča, Novi Travnik-Bugojno i Turbe-Banja Luka.

 

Zbog deminiranja terena na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, svakodnevno od 08.00 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

 

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, a saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

 

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

 

Aktivna su klizišta i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, gdje je izmjenjen režim saobraćanja.

 

Zbog praznika, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Republike Srpske.

 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook