imao dva promila alkohola u krvi

Pijani 18-godišnjak land roverom usmrtio ženu dok se vraćala s posla: Iza nje ostali suprug i dijete...

Hronika20.11.17, 14:26h

Pijani 18-godišnjak land roverom usmrtio ženu dok se vraćala s posla: Iza nje ostali suprug i dijete...
Kako nam je kazao portparol MUP-a ZHK Dražan Bošnjak, policijska patrola oko 4 sata ujutro je s desne strane pored ceste zatekla tijelo nastradale žene, a smrt je konstatirala ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški

 


Pješakinja E. L. (44), rođena u Skoplju, nastanjena u Ljubuškom, poginula je u nedjelju rano ujutro, kada je na nju naletio automobil land rover, kojim je upravljao pijani osamnaestogodišnjak iz Proboja kod Ljubuškog, potvrđeno je iz MUP-a ZHK.


Kako nam je kazao portparol MUP-a ZHK Dražan Bošnjak, policijska patrola oko 4 sata ujutro je s desne strane pored ceste zatekla tijelo nastradale žene, a smrt je konstatirala ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški- piše Faktor.

 

- Oko 5 sati u prostorije PU Ljubuški pristupio je L. G. (1999. godište) iz Priboja koji je priznao da je skrivio ovu nesreću. Alkotestiranjem je utvrđeno da je imao koncentraciju od dva promila alkohola u krvi, te je lišen slobode - kazao je Bošnjak. Dodao je i da je, nakon završene kriminalističke obrade, po nalogu dežurnog tužioca, 18-godišnjak pušten na slobodu, te da će se istraga protiv njega voditi u redovnoj proceduri.

 

Tužilac koji rukovodi istragom naložio je obdukciju, kojom će biti utvrđen tačan uzrok smrti nesretne žene, a naložena su i ostala potrebna vještačenja s ciljem dokumentovanja svih okolnosti ove nesreće.

 

Lokalni portali javljaju da je stradala Elza Lalić, na koju je vozilo naletjelo dok se vraćala kući s posla iz jednog noćnog kluba, gdje je radila kao higijeničarka. 

 

Iza nje su ostali suprug i maloljetni sin.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook