legendarna češka teniserka

Tužan dan za svjetski tenis: Jana Novotna izgubila bitku s rakom u 49. godini

Hronika20.11.17, 11:20h

Tužan dan za svjetski tenis: Jana Novotna izgubila bitku s rakom u 49. godini
Novotna je osvojila 24 WTA turnira uključujući Wimbledon 1998. godine. U teniski ''Hall of fame'' primljena je 2005. godine

 

Legendarna češka tenisačica Jana Novotna preminula je nakon duge borbe s rakom.


Svijet tenisa i sporta uopće zavijen je u crno nakon vijesti o smrti Jane Novotne. Legendarna tenisačica prošlog je mjeseca napunila 49 godina. Opaka bolest bila je jača od nje.

 

''Nakon duge borbe s rakom, Jana je umrla u miru okružena najbližima u rodnoj Češkoj'', objavila je WTA organizacija u svom priopćenju.

 

Novotna je osvojila 24 WTA turnira uključujući Wimbledon 1998. godine. U teniski ''Hall of fame'' primljena je 2005. godine.

 

''Jana je bilo kome tko ju je poznavao bila inspiracija na terenu i izvan njega'', rekao je Steve Simon, čelnik WTA-a i dodao:''

 

''Njena će zvijezda uvijek blistati u povijesti WTA. Naše misli su s Janinom obitelji.''

 

Novotna je u 14 godina dugoj karijeri osvojila 24 WTA naslova u pojedinačnoj konkurenciji i 76 u parovima. Nakon što je dva puta gubila u finalu Wimbledona, konačno je slavila pobjedom nad Nathalie Tauziat 1998. Ukupno je osvojila 17 Grand Slam naslova, od čega 12 u ženskim parovima i četiri u mješovitim parovima. Tri je puta osvajala olimpijsku medalju i bila je članica češke reprezentacije koja je 1988. osvojila Fed Cup. 

 

(Dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook