pripreme za novu godinu u toku

Poznata cifra za koju će Dino Merlin zabavljati Dubrovčane: Bit će to najskuplji doček na Stradunu

Showbizz20.11.17, 09:23h

Poznata cifra za koju će Dino Merlin zabavljati Dubrovčane: Bit će to najskuplji doček na Stradunu
Posljednji u nizu rasprodanih koncerata Dina Merlina u Hrvatskoj održan je prošlog ljeta u pulskoj Areni

 

Za Novu 2012. godinu na Stradunu je nastupila Jelena Rozga, godinu kasnije Novi fosili, 2014. Colonia, 2015. Toni Cetinski za navodno 45.000 eura, Severina nas je uvela u 2016. i za svoj nastup inkasirala 50.000 eura, dok su lani za Novu pjevali Doris Dragović i Jole.


Dinu Merlina je po cijeni nastupa za Novu godinu još lani prestigao Zdravko Čolić u Budvi za 100.000 eura, a opasno mu se približio i Toni Cetinski, također u Crnoj Gori, ali u Bečićima, koji je za Novu godinu 2016. pjevao za 60.000 eura, prenijeli su mediji, piše Slobodna Dalmacija.

 

Posljednji u nizu rasprodanih koncerata Dina Merlina u Hrvatskoj održan je prošlog ljeta u pulskoj Areni. Bosanskohercegovački kantautor prošlu Novu godinu dočekao je pred više od sto hiljada svojih obožavatelja u rodnom gradu, Sarajevu, a za taj nastup dobio je, kako pišu mediji, jednako koliko Severina lani na Stradunu, 50.000 eura. To je bilo prvi put u njegovoj karijeri da je održao koncert na otvorenom za doček Nove godine.


Tržište određuje cijenu

 

Ove će godine "prešišati" Sevku za 14.000 eura, a sredinom septembra, na dan kad je objavljeno da je izabran kao izvođač za doček na Stradunu, u videoporuci poručio je: "Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast svirati na kultnom Stradunu u Dubrovniku. Jedva čekam da vam se predstavim i da zajedno uđemo u Novu 2018. godinu. Vidimo se!"

 

- Nastup Dina Merlina stajat će 64 hiljade eura plus PDV - potvrdila je Ivana Medo Bogdanović, ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara koje su organizator dočeka 2018.

 

- Grad Dubrovnik odabrao je izvođača i mi ćemo organizirati što treba. Doček spada pod Dubrovački zimski festival koji financijski pokrivaju Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada i sponzori - pojasnila je.

 

- Tržište određuje cijenu i naš je stav bio da će dolazak Dina Merlina na Stradun dovesti u naš Grad njegove brojne obožavatelje - komentirao je dubrovački gradonačelnik.

 

Činjenica je da je Dino Merlin prošle godine u Sarajevu na novogodišnjem koncertu nastupio pred 120.000 ljudi, tako da očekujemo veliku posjećenost na ovogodišnjem koncertu u Dubrovniku. Cilj je Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika značajno popuniti gostima i zimski period godine - rekao je Mato Franković.

 

Dodajmo tek da je organizacija novogodišnjeg programa za 2012., u sklopu kojeg je na Stradunu nastupila Jelena Rozga, a završio je 1. januara, Grad i TZ Dubrovnik koštala 300 hiljada kuna, piše Slobodna Dalmacija.

 

Tri glazbena dana

 

Dan uoči Silvestrova, u subotu, 30. decembra u 21 sat, na Stradunu će nastupiti ženski kvartet The Frajle. Na Staru godinu, 31. decembra, u jutarnjim satima održat će se Dječji doček Nove godine, dok će u 21 sat spektakularni doček na Stradunu započeti grupa Pravila igre, potom Songkillersi s regionalnom zvijezdom Dinom Merlinom.

 

1. januara u podne održat će se tradicionalni novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, uz kamenice i pjenušac.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook