najuža konkurencija

Džumhur, Musa i Džeko kandidati za sportistu godine u BiH

Sport17.11.17, 17:59h

Džumhur, Musa i Džeko kandidati za sportistu godine u BiH
Na adresu organizatora stiglo je oko 130 prijedloga a žiri je danas skratio liste u 11 od ukupno 12 kategorija

 

Teniser Damir Džumhur, košarkaš Džanan Musa i nogometaš Edin Džeko ostali su u najužoj konkurenciji za nagradu za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2017. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH.

 

Odlučio je ovo stručni žiri 17. izbora najboljeg sportiste BiH na trećoj sjednici održanoj danas u Banjoj Luci.

 

Na adresu organizatora stiglo je oko 130 prijedloga a žiri je danas skratio liste u 11 od ukupno 12 kategorija. Odlučeno je da se za krunu najbolje sportistkinje BiH za godinu na izmaku "bore" džudistkinje Aleksandra Samardžić i Larisa Cerić te biciklistkinja Lejla Tanović.

 

Žiri je skratio i listu u kategoriji za najbolju ekipu a u užoj konkurenciji su Ženski rukometni klub Grude, kadetska nogometna reprezentacija BiH i Košarkaški klub Igokea.

 

Dobitnik nagrade za najboljeg trenera bit će Sakib Malkovčević (nogomet), Branislav Crnogorac (džudo) ili Dragan Bajić (košarka), saopćili su organizatori.

 

Posljednju sjednicu stručni žiri kojim predsjedava Mara Lakić-Brčaninović održat će 12. decembra u Sarajevu.

 

- I danas smo uradili veliki posao. Temeljno smo pregledali sve nominacije i objektivno sagledali šta je svaki od njih uradio u ovoj godini. Svi ovi rezultati zaslužuju priznanje ali nažalost nemoguće je da ih sve nagradimo - rekla je Lakić- Brčaninović.

 

Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista BiH u 2017. godini bit će održana 12. decembra u hotelu "Holiday" u Sarajevu.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook