Sjednica odgođena do daljnjeg

Nova kriza: Nema kvoruma u Parlamentu BiH, ministri iz reda srpskog naroda na konsultacijama kod Ivanića

Front15.11.17, 10:48h

Nova kriza: Nema kvoruma u Parlamentu BiH, ministri iz reda srpskog naroda na konsultacijama kod Ivanića
Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić sazvao je konsultacije s ministrima u Vijeću ministara BiH i poslanicima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Saveza za promjene a nakon izjava Bakira Izetbegovića o Kosovu

 

Nastavak sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazan za danas, nije održan zbog nedostatka kvoruma za odlučivanje.

 

Na početku sjednice predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto je informirala poslanike da imaju kvorum za rad, ali ne i za odlučivanje.

 

- Iz Kluba SDS-a, odnosno Saveza za promjene, smo dobili najavu da neće nazočiti današnjoj sjednici Zastupničkog doma. Druge obavijesti nismo dobili, izuzev pojedinačno zastupnika koji su najavili svoje kašnjenje ili izostanak - kazala je Krišto.

 

Konstatirala je da, u skladu s Poslovnikom Predstavničkog doma, imaju kvorum za rad ali ne i za odlučivanje te odlažu nastavak ranije prekinute i za danas najavljenu novu sjednicu Predstavničkog doma državnog parlamenta do daljnjeg.

 

"Nije mi drago što se ovo dešava. Rad Parlamentarne skupštine se dovodi u pitanje. Gospodin Izetbegović nije dao takvu izjavu, da se ovo dešava. Neko pokušava da poremeti odnose između BiH i Srbije. Ne smijemo biti talac bilo čega, mi poštujemo Dejtonski mirovni sporazum, ovim se on krši. Svako ko to radi mora biti svjestan da mogu biti posljedice", naveo je Šefik Džaferović.

 

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić sazvao je konsultacije s ministrima u Vijeću ministara BiH i poslanicima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Saveza za promjene a nakon izjava Bakira Izetbegovića o Kosovu.

 

(Fena, N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook