NAKON DANAŠNJE ANALIZE

Vlada KS zahtijeva od Nadzornog odbora KJP 'ZOI '84' hitno vraćanje cijena ski-karata na prošlogodišnji nivo

Hronika14.11.17, 14:46h

Vlada KS zahtijeva od Nadzornog odbora KJP 'ZOI '84' hitno vraćanje cijena ski-karata na prošlogodišnji nivo
Ovi zaključci proizašli su nakon današnje zajedničke analize članova Vlade KS i dopredsjednika NO Hamze Ajanovića te direktora ovog kantonalnog preduzeća Midhata Hubijara o formiranju cjenovnika ski-karata- saopćeno je iz press službe KS

 

Na današnjem nastavku 101. vanredne sjednice, Vlada Kantona Sarajevo je uputila zahtjev Nadzornom odboru (NO) KJP „ZOI '84“ da hitno vrati cjenovnik ski-karata na prošlogodišnji nivo, uključujući i prodaju predsezonskih karata. 

 

Kada bude provodio ovaj zaključak, NO mora voditi računa i uvažiti Vladinu argumentaciju koja se odnosi na činjenicu da je u Nacrtu budžeta Kantona Sarajevo za narednu godinu planirala sredstva namijenjena za podršku funkcionisanju ovog preduzeća koja bi pokrila eventualne gubitke nastale stvaranjem novih troškova pri korištenju novoizgrađenog vertikalnog transporta i sistema vještačkog zasnježavanja.


 
Vlada KS je svojim drugim zaključkom formirala poseban tim u sastavu: premijer Elmedin Konaković, te ministri Mario Nenadić, Muharem Šabić, Jasmin Halebić, Mirvad Kurić i Mujo Fišo i zadužila ga da u roku od sedam dana zajedno sa menadžmentom ovog preduzeća napravi dodatne konsultacije u cilju pronalaska rješenja za moguće smanjenje cijena ski-karata za posebne kategorije budućih korisnika usluga skijaških centara Bjelašnica i Igman. Među ovim kategorijama, između ostalih, misli se na najmlađe i najstarije skijaše, sportiste, kao i one slabijeg materijalnog stanja. O svemu ovome pomenuti tim dužan je izvijestiti Vladu KS.

 

Ovi zaključci proizašli su nakon današnje zajedničke analize članova Vlade KS i dopredsjednika NO Hamze Ajanovića te direktora ovog kantonalnog preduzeća Midhata Hubijara o formiranju cjenovnika ski-karata- saopćeno je iz press službe KS.


(DEPO PORTAL/MR)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!