radi se o vrtoglavim ciframa

'Pjevanje za doček je stvar emocije, ne love', ali... Čola za najluđu noć tražio čak i više nego Merlin?

Hronika14.11.17, 09:57h

'Pjevanje za doček je stvar emocije, ne love', ali... Čola za najluđu noć tražio čak i više nego Merlin?
Za novogodišnji doček Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo izdvojili su zajedno 250.000 KM, a pomoć će dati i gradske općine. Doček Nove 2018. godine najvjerovatnije neće biti organiziran na Trgu BiH, a razmatra se više lokacija

 

Sve one koji novogodišnje praznike odluče provesti na otvorenom u glavnom gradu BiH, u najluđu noć uvest će ih regionalna muzička zvijezda Zdravko Čolić. Dogovor o nastupu je definitivno postignut, a na svečanoj konferenciji medijima se obratio Čola, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.


 
Za novogodišnji doček Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo izdvojili su zajedno 250.000 KM, a pomoć će dati i gradske općine. Doček Nove 2018. godine najvjerovatnije neće biti organiziran na Trgu BiH, a razmatra se više lokacija- piše Expressmag.ba.

 

No, da sve nije išlo tako „glatko“ govore informacije do kojih smo došli. Naime, sve do prije nekoliko dana Čolin nastup je „visio o koncu“ s obzirom na to da se, kako se pričalo, nisu mogli dogovoriti o visini njegovog honorara.

 

Iz pouzdanih izvora saznajemo kako su mu gradske vlasti nudile 100.000 eura za nastup u najluđoj noći, no on je tražio čak 150.000. Navodno, kako se špekulira, insistirao je na cifri koja je trebala biti veća od honorara koji je prošle godine za isti nastup dobio Dino Merlin.

 

A također se pričalo da je „čarobnjak“ tada inkasirao 210.000 maraka.

 

No, kako sada stvari stoje, Čola je ipak Sarajevu spustio cijenu jer od sume od 250.000 maraka, koliki je budžet novogodišnjeg dočeka, bit će isplaćen i Čola, ali i „Crvena jabuka“ te „Sarajevska filharmonija“- piše Express.

 

Podsjetimo, Zdravko Čolić je na press konferenciji podvukao da je prošlogodišnji doček nove godine u Sarajevu s Dinom Merlinom fantastično odjeknuo u javnosti, te kazao da Sarajevo ranije nije organizovalo pompezne dočeke, kao neki drugi gradovi.
 


- Zahvaljujem što ste mene predložili ove godine. Sarajevo je moj grad i bez obzira na druge ponude ja pripadam ovom gradu i sa zadovoljstvom prihvatam ponudu. To je jedna posebno emotivna priča, nije vezana za finansije. Poštujem ga i prihvatam da budem tu bez obzira na druge ponude - kazao je Čolić.
 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook