Udruženje 'Švicarac'

Duraković odgovara Addiko banci: U subotu ćemo blokirati najmanje 30 banaka!

Hronika13.11.17, 14:31h

Duraković odgovara Addiko banci: U subotu ćemo blokirati najmanje 30 banaka!
Kroz ovo saopćenje sam oklevetan i ovim saopćenjem su mi udarili na čast i obraz porodice i mene lično

 

U povodu saopćenja "Addiko banke" o dešavanjima za vikend kada su članovi Udruženja korisnika kredita "Švicarac" blokirali rad poslovnice u Ferhadiji, u kojem su direktno optužili predsjednika ovog udruženja Kemala Durakovića i rekli da on snosi odgovornost za ta dešavanja i da "manipuliše i zloupotrebljava članove tog udruženja kako bi ostvario svoje privatne interese", oglasio se i Duraković.

 

On je u saopćenju za javnost rekao da je šokiran saopćenjem "Addiko" banke u kojem su, kako je naveo, oblatili njega.

 

Njegovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

 

- U svom saopćenju H/A banka kaže:

 

1. Da, ja, Kemal Duraković koristim članove udruženja da bi ostvario svoje lične i poslovne interese.

 

2. Da na taj način manipulišem članovima udruženja i korisnicima kredita,

 

3. Da ne želim rješenje i potpisati eventualni Memorandum o sporazumijevanju,

 

4.Da krijem dopis koji mi je poslala na adresu udruženja H/A banka i da sa istim dopisom nisam upoznao članove udruženja,

 

Od predstanika Hypo-Addiko banke zahtijevam da javno svim medijima pošalju (ništa ne krijući) koji su to moji lični i poslovni interesi.

 

Kroz ovo saopćenje sam oklevetan i ovim saopćenjem su mi udarili na čast i obraz porodice i mene lično. Također, od iste banke i njenih predstavnika zahtijevam da javno iznesu kako to manipulišem i koristim korisnicima kredita, pokradene ljude koji se bore za svoje oteto, oduzeto-deložirano i pokradeno.

 

Od predstavnika H/A banke zahtijevam i tražim demant ili javnu objavu za gore pomenuto u četiri tačke (pogotovo za prvu) u roku 48 sati i da daju odgovor bh. medijima i meni lično “šta ja to radim kako bih ostvario neke svoje lične i poslovne interese”... u roku od 48 sati.

 

Što se tiče ponuđenog eventualnog memoranduma i pisma koje “krijem” od korisnika kredita, a koje je stiglo od strane banke (kupovina vremena za dalju pljačku) na adresu udruženja, obavještavam poštovane medije da su sa istim pismom upoznati svi naši članovi i isto je objavljivano više puta na našim stranicama za kominikaciju kao i društvenim mrežama. Zbog pomenutog pisma kojim je banka navodno rješenje željela rješenje sazvali smo dvije vanredne skupštine u rasponu od 14 dana.

 

Skupština udruženja kao najviše tijelo UKK "Švicarac BiH" je jednoglasno (na obje pomenute skupštine) usvojilo zaključke shodno poslatom pismu da se ide u potpis memorandum o sporazumijevanju. Napominjem da je na te dvije vanredne skupštine bilo prisutno oko 800 članova udruženja.

 

Također, od banke zahtijevam u vezi jučerašnjeg saopćenja da krijem to pismo zbog vlastitih ciljeva i interesa obrazlože u roku od 48 sati Vi iz H/A banke ste ga eskivirali...Vaša banka je lagala i kupovala vrijeme za dalju pljačku građana BiH, jer ste me u avgustu molili da obustavim zakonite uplate po 0,05 pfeninga i blokade banke.

 

Više nema obustave blokada rada Vaših šaltera uplatama rata po 0,05 pfeninga i hiljadama naloga. Zakonitom blokadom. A tom zakonito dozvoljenim uplatama za dolazeću subotu najavljujem blokadu minimalno 30 H/A banaka u BiH.

 

UKK "Švicarac" je spremno večeras, ne čekajući sutra da se potpiše memorandum shodno zaključcima skupštine i pomenutog pisma banke...a da li je banka spremna bez kakvog daljeg uslovljanja, neka da odgovor Vama poštovani mediji.

 

Ja lično Vas, poštovani mediji, pozivam na potpis tog memoranduma o sporazumijevanju već sutra, ali da bi se isti potpisao potrebna su dva potpisnika.

 

Jedan potpisnik je UKK Švicarac BiH i ja lično kao predsjednik udruženja. Drugi potpisnik su predstavnici Hypo-Addiko H/A banke koji to ne žele i javno obmanjuju i Vas medije i zakonodavna tijela BiH kako ne bi donijeli zakon o nikad viđenoj CHF valuti.

 

Spreman sam u ime udruženja UKK "Švicarac BiH" potpisati memorandum shodno zaključcima skupštine udruženja i ponudom banke u pomenutom pismu (od kojeg banka bježi).....a da li je spremna HYPO-ADDIKO BANKA ili je ista okrenula saopćenjem koje mogu protumačiti u tri riječi.

 

Te tri riječi glase: Zavadi pa kradi.

 

Još ću napomenuti da je banka poslala sporno pismo u skladu sa spomenutim zaključcima skupštine.

 

Spreman, ali neću obustaviti najavljene blokade sve do potpisa Memoranduma ili donošenja zakona u entitetskim ili državnim parlamentima, te u ime Upravnog odbora UKK "Švicarac BiH" za subotu 18.11.2017. godine najavljujem blokade rada minimalno 30 H/A banaka u BiH.


A na koji način, Vi poštovani mediji, bit ćete na vrijeme obaviješteni.

 

Napominjem da ću i ovaj e-mail koristiti u tužbenom zahtjevu za klevetu i blaćenje moje ličnosti i porodice kao dokazni materijal, ukoliko se banka u roku od 48 sati ne oglasi i demantuje cijelo jučerašnje saopćenje ili da isto potkrijepi činjenicama i dokazima, napisao je Duraković.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook