Florentino Perez donio odluku

Bomba iz Španije, u Realu odlučili: Ne želimo ga više u timu!

Sport13.11.17, 12:32h

Bomba iz Španije, u Realu odlučili: Ne želimo ga više u timu!
Odlazak u januaru ili pak na ljeto je sve evidentniji, jer je predsjednik Reala u više navrata dokazao da kada donese odluku - izvrši je do kraja

 

Ono o čemu se špekulisalo mjesecima - sada postaje realnost. Real Madrid više ne želi Garetha Balea u ekipi.

 

Florentino Perez je donio odluku nakon što je izgubio strpljenje sa njegovom lošom fizičkom spremom i skoro 20 povreda od kako je došao na Santiago Bernabeu.

 

Međutim, riješiti se usluga Velšanina nije nimalo jednostavno. On ima ugovor do 2022. godine - a samo šačica klubova je spremna da rizikuje ogroman otkupni novac za igrača sa 'kristalnim nogama'.

 

PSG ga ne želi više, a jedina destinacija na koju može otići je povratak u Premiership. Ni tamo ne postoji tim koji će ga platiti 100 miliona eura, koliko mu je iznosila vrijednost transfera minulog ljeta.

 

Tottenham, Manchester United i Chelsea su jedini timovi tamo koji bi možda i željeli Balea u svom timu, ali ako nastavi sa lošim fizičkim performansama cijena bi mu mogla spasti ispod 60 miliona eura.

 

Odlazak u januaru ili pak na ljeto je sve evidentniji, jer je predsjednik Reala u više navrata dokazao da kada donese odluku - izvrši je do kraja. Bale, prema pisanju španskih medija, neće biti izuzetak.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook