STRAVIČNA ISTINA IZLAZI NA SVJETLO DANA

Bila je modra i krvava od batina, počelo je sa šest godina: Srpska teniserka opisala kako je jezivo zlostavljana od oca...

Sport11.11.17, 17:52h

Bila je modra i krvava od batina, počelo je sa šest godina: Srpska teniserka opisala kako je jezivo zlostavljana od oca...
Dokićeva je imala traumatičan i trnovit put zbog, kako je navela u knjizi, fizičkog i emocionalnog iživljavanja oca Damira nad njom, koje je počelo još od njene šeste godine. Tvrdi da ju je otac tukao kaišem kada bi loše odradila trening i šutirao, poslije čega je ostajala krvava i modra

 

 


Na svjetlost dana uskoro izlazi autobiografska knjiga nekadašnje srpske teniserke Jelene Dokić pod nazivom "Nesalomiva". Jelenina potresna ispovijest obiluje svjedočenjem kako je jezivo zlostavljana od oca Damira, sa kojim je imala bezbroj burnih svađa i pomirenja, prenosi Srbija Danas.


Jelena je krajem prošlog vijeka bila u teniskom svjetskom vrhu, igrala je u polufinalu Wimbledona, poražena je u borbi za bronzu na OI u Sidneju 2000. godine od sjajne Monike Seleš, a ušla je u Top 10 2001. godine i potom stigla i do četvrtog mjesta na WTA listi.


Nažalost, Dokićeva je imala traumatičan i trnovit put zbog, kako je navela u knjizi, fizičkog i emocionalnog iživljavanja oca Damira nad njom, koje je počelo još od njene šeste godine.


Dokićeva u autobiografiji tvrdi da ju je otac tukao kaišem kada bi loše odradila trening i šutirao, poslije čega je ostajala krvava i modra.


- Stvarno ružno sjećanje koje će ostati sa mnom zauvijek... završila sam u nesvijesti! Strašno me je tukao - otkrila je Dokićeva.

 

jelena-dokic1


Britanski mediji navode kako ju je otac nazivao "kur*om", a da je najgore prošla kada je izgubila turnir u Kanadi 2000. godine. Isti izvor prenosi kako je Damir Dokić poznat po nasilničkom ponašanju i pominju kako je razbio novinarski telefon, kao i to da su ga izbacili sa US opena zbog zlostavljanja osoblja, jer mu se nije svidio račun u restoranu. 


Pominju i da je Dokić 2009. godine bio u pritvoru 15 mjeseci zbog prijetnje australijskom ambasadoru u Srbiji ručnom bombom!


Jelena Dokić se iz tenisa povukla 2014. godine zbog problema sa štitnom žljezdom, zbog koje se ugojila čak do 120 kilograma, ali je posljednjih mjeseci uspjela da znantno smanji kilažu.

 

(Srbija Danas/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook