Saopćenje za javnost

Iz Addiko banke poručili: Kemal Duraković zloupotrebljava Udruženje 'Švicarac' kako bi ostvario privatne interese

Hronika11.11.17, 13:13h

Iz Addiko banke poručili: Kemal Duraković zloupotrebljava Udruženje 'Švicarac' kako bi ostvario privatne interese
Policijski službenici koji su pratili ovo nezakonito okupljanje članova udruženja Švicarac, reagovali su u okviru svojih zakonskih ovlasti

 

Od jutros se prava drama odvija u Sarajevu, gdje su članovi Udruženja korisnika kredita "Švicarac BiH" upali u Addiko banku u Ferhadiji.

 

Povodom pomenutih dešavanja, reagirali su iz Addiko banke, a saopćenje prenosimo u cijelosti.

 

- Izražavamo žaljenje zbog dešavanja u i ispred poslovnice Ferhadija, a koji su inicirani od strane Udruženja Švicarac. Nezakonito okupljanje članova Udruženja Švicarac ispred poslovnice Addiko banke u Ferhadiji eskaliralo je primjenom sile od strane pojedinih članova Udruženja prema zaštitarima i osoblju banke. Nekoliko članova Udruženja blokiralo je zaštitare i nasilno ušlo u poslovnicu banke, nanoseći materijalnu štetu. Prilikom nasilnog ulaska u poslovnicu jedna od članica udruženja je pala, te je zatražila medicinsku pomoć, koja joj je pružena. 

 

Policijski službenici koji su pratili ovo nezakonito okupljanje članova udruženja Švicarac, reagovali su u okviru svojih zakonskih ovlasti. Policajci trenutno provode istražne radnje, a poslovnica je zbog ovog nasilnog akta zatvorena. 
  

Odgovornost za ova dešavanja snosi prije svega predsjednik UKK Švicarac g. Kemal Duraković koji manipuliše i zloupotrebljava članove ovog Udruženja kako bi ostvario svoje privatne interese. 

 

Addiko bank d.d. koja je naslijedila pitanje kredita sa klauzulom u CHF od samog početka rada nudi rješenja za ovo pitanje. Rezultat toga je da od cca 12.000 kredita ukupno odobrenih u BiH, danas ima nešto više od 700 aktivnih kredita u Addiko Bank dd Sarajevo. 

 

Menadžment banke je tokom proteklih mjeseci, u više navrata imao susrete sa predsjednikom Udruženja, sa ciljem rješavanja ovog pitanja. Ti razgovori nisu, nažalost, urodili plodom, jer većina članova Udruženja nije podržala prijedloge rukovodstva Udruženja. Predsjednik Udruženja g. Duraković krije dopise Banke upućene Udruženju i sa našim stavovima ne upoznaje sve članove Udruženja. Očigledno to radi iz razloga kako bi ostvario neke svoje interese koji nemaju nikakve veze sa interesima članova Udruženja koje navodno zastupa. 

 

Još jednom ističemo da bilo kakvo nezakonito ponašanje neće doprinijeti bilo kakvom rješenju. Banka je bila i ostaje otvorena za traženje sporazuma sa svim svojim klijentima. Nažalost očito je da smo pogriješili što smo pregovore vodili sa Udruženjem i g. Durakovićem koji zapravo ne želi bilo kakvo rješenje, već želi ostvarivati neke svoje privatne ciljeve i interese - saopćili su iz "Addiko" banke.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook