VIDEO/ MEDIJI U SRBIJI BRUJE - SKANDAL U SAVA CENTRU

Beograđani ostali u šoku: Došli da se nasmiju uz predstavu 'Audicija', a Emir im 'održao' govor o Srebrenici!

Kultura10.11.17, 13:47h

Beograđani ostali u šoku: Došli da se nasmiju uz predstavu 'Audicija', a Emir im 'održao' govor o Srebrenici!
Emir Hadžihafizbegović je i za ovu transformaciju dobio veliki aplauz jer je po ko zna koji put pokazao da je odličan glumac. Ipak, mnogi su ovaj njegov govor shvatili kao propagiranje političkih uvjerenja koja nisu došli da slušaju

 

 

Kultna sarajevska predstava "Audicija" u originalnom glumačkom sastavu održana je u sinoć u beogradskom Sava centru. No, ostala je u sjeni zatečenh gledalaca koji su bili zgroženi time što je glumac Emir Hadžihafizbegović na sceni održao i politički govor, piše Kurir.

 

 I drugi mediji u Srbiji bruje o sinoćnjem događaju, navodeći kako publika u jednom trenutku nije znala šta ju je snašlo.

 

Naime, kako navodi Kurir, na Emira kao glumca, koji u predstavi glumi smiješni lik Bogoljuba Šaulića i izvodi to na nevjerovatan način, niko nije imao zamjerku, ali se bh. glumac u jednom trenutku transformisao u ozbiljnog lika "koji izgovara riječi iz njegovog manifesta 'Bosna, moja jedina domovina', koji govori na svim političkim skupovima i počastima armije BiH".


Mediji u Srbiji navode i da je isti govor, ali dužu verziju, održao na komemoraciji u Srebrenici, te mu zamjeraju što je tada čak naveo i da je "vojnik Nasera Orića te da je ponosan na svoje učešće u ratu na prostoru BiH".

 
Pred beogradskom publikom u Sava centru je rekao i da je "ovaj bosanski manifest napisao ratne 1993. godine kao pripadnik drugog korpusa BiH", piše Kurir.
 

U nastavku teksta se navodi i da su se redakciji Kurira javili ogorčeni gledaoci "što su bili prevareni jer su došli da gledaju skečeve, a Emir je to iskoristio da slušaju njegov politčki manifest za koji kažu da ih je uvrijedio".

 

Međutim, očito ima i onih koji ne misle tako... Emir Hadžihafizbegović je i za ovu transformaciju dobio veliki aplauz jer je po ko zna koji put pokazao da je odličan glumac.

 

Ipak, ističu mediji u Srbiji, neki su ovaj njegov govor shvatili kao propagiranje političkih (a neki i nacionalističkih) uvjerenja koja nisu došli da slušaju.


A evo i jednog dijela iz manifesta o Srebrenici popularnog glumca koji je izgovorio na sceni Sava centra... Ima li u njemu nešto uvredljivo, procijenite sami!

 
"Moja jedina domovina zove se Bosna i Hercegovina i drugačije ne može bit. Kroz mene teče bosansko srebro i zlato, njene soli i njen ugalj, njeno željezo i nebrojane druge rude u mome su biću osnova i drugačije ne more bit. Moja jedina domovina je Bosna i Hercegovina, ona je ukrašena pletenicama djevojaka, i šamijama na dragim i mudrim glavama nena, koje u kući svojoj i van nje nose prefinjenu mudrost života..."

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook