Video/ Dostava na kućna vrata

Reklama kakvu niste vidjeli: Kad je život pretežak uzmite kanabis!

Zabava09.11.17, 20:13h

Reklama kakvu niste vidjeli: Kad je život pretežak uzmite kanabis!
Prizori iz reklame tipični su primjeri scena kakve se nalaze u reklamama farmaceutskih kompanija, kada nude antidepresive

 

Kompanija za dostavu kanabisa iz američke savezne države Oregon objavila je reklamu za svoju novu uslugu - pretplatu na dostavu - a u video reklami parodirali su tipične reklame farmaceutske industrije.

 

- Nekad život može biti malo pretežak. Nekad vas opterećuje toliko da to više ne možete podnijeti. Nekad se trebate prestati brinuti, i duboko udahnuti. Nekad... vam treba kanabis - govori narator u reklami.

 

Prizori iz reklame tipični su primjeri scena kakve se nalaze u reklamama farmaceutskih kompanija, kada nude antidepresive i sredstva za otklanjanje raznih simptoma zdravstvenih tegoba. Reklama prati obitelj, a majci i supruzi je svega preko glave. Narator predlaže dostavu kanabisa kao idealno rješenje.

 

- Da, to je stvarna tvrtka - govori narator u reklami.

 

- Pitajte svog doktora je li kanabis za vas. Vjerovatno jeste. Nuspojave mogu uključivati euforiju, pojačani apetit, nekontrolirano smijuljenje, povećana osjetljivost na to koliko je glazba zakon, i smanjenu anksioznost - dodaje narator.

 

Tvrtka Briteside legalno posluje u Oregonu, gdje je prodaja kanabisa za rekreativne potrebe legalizirana od 2015. godine.

 

 

(Jutarnji, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook