FOTO/ Prizori s terena

Došli, vidjeli, uslikali: Dok radnici kopaju, premijer Dino Konaković i direktorica ViK-a Azra Muzur obećavaju...

Hronika09.11.17, 10:37h

Došli, vidjeli, uslikali: Dok radnici kopaju, premijer Dino Konaković i direktorica ViK-a Azra Muzur obećavaju...
Radnici su vršili popravku kvara na glavnom distributivnom cjevovodu, kao i na priključku a radovi su bili veoma otežani zbog mnoštva podzemnih instalacija

 

Jučer u popodnevnim satima Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo, Damir Faruk Saračević, član Nadzornog odbora VIK-a, Azra Muzur, v.d. direktorica VIK-a i Nermin Kapidžija, šef Tima za kontrolu i nadzor radnih procesa VIK-a, posjetili su radnike Službe za održavanje vodovodne mreže i objekata na terenu, koji vrše popravke kvarova na vodovodnoj mreži, saopšteno je iz ViK-a.

 

vik-vodovod-popravke

 

Lokalitet koji su posjetili, bio je u ulici Konak br. 1, u blizini Osnovne škole „Edhem Mulabdić“.

 

Radnici su vršili popravku kvara na glavnom distributivnom cjevovodu, kao i na priključku a radovi su bili veoma otežani zbog mnoštva podzemnih instalacija. 

 

vik-radnici-vodovod-popravke

 

Kvar je otklonjen u popodnevnim satima, te je uspostavljena normalizacija vodosnabdijevanja ovog područja.

 

Poduzete su sve neophodne aktivnosti, vezane za otklanjanje kvarova na vodovodnoj mreži a u cilju obezbjeđenja novih količina vode. Realizacija prve mjere Vlade Kantona Sarajevo na unapređenju stanja vodosnabdijevanja je uveliko u toku, te se do kraja godine očekuje ukidanje dnevnih redukcija vode, saopćeno je iz ViK-a.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook