Policija u potrazi za ubicom

Nakon brutalnog ubistva u Londonu objavljen identitet žrtve: Bosanac iz Ključa pronađen na šinama

Hronika08.11.17, 12:52h

Nakon brutalnog ubistva u Londonu objavljen identitet žrtve: Bosanac iz Ključa pronađen na šinama
Iako su prvobitno smatrali da se radi o nesreći, ovaj slučaj se sada tretira kao ubistvo

 

Detektivi britanske policije tragaju za osobom osumnjičenom za ubistvo, nakon što je na šinama pronađeno beživotno tijelo muškarca.

 

Iako su prvobitno smatrali da se radi o nesreći, ovaj slučaj se sada tretira kao ubistvo. Rekreirajući zločin policija je objavila da je u nedjelju navečer oko 21 sat, žrtva bježala od nepoznatog lica i pala na šine. Nije jasno da li ga je usmrtio voz ili je podlegao drugim povredama.

 

Prema pisanju Avaza, žrtva je Samir Draganović iz Ključa.

 

Danas je porodica pored šina ostavila cvijeće i zastavu Bosne i Hercegovine na kojoj je pisala dirljiva poruka za nesretno stradalog.

- Za mog brata, Samira. Riječi ne mogu opisati bol koju osjećam. Izgubio sam brata i prijatelja. Ti si prava inspiracija, falit ćeš nam. Volim te, Sim. -

 

Policija je objavila fotografije osumnjičenog, a viši istražni službenik policije Paul Langley izjavio je da se radi o teškom slulčaju.

 

- Ovo je vrlo uznemirujući incident za porodicu stradalog, imamo specijalizirane službenice koje su tu kako bi porodicama pružili podršku i pomoć. Dok formalna identifikacija tek treba da se održi, vjerujemo da je osumnjičeni 24-godišnjak iz oblasti Croydona kod Londona - izjavio je Langley.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook