Video/ Među žrtvama i djeca

Masakr u Teksasu: Napadač otvorio vatru u crkvi, desetine mrtvih!

Hronika06.11.17, 07:45h

Masakr u Teksasu: Napadač otvorio vatru u crkvi, desetine mrtvih!
Kako javljaju mediji, muškarac je ušao u crkvu oko 11:30 sati po lokalnom vremenu i počeo pucati

 

U crkvi u Teksasu došlo je do masovne pucnjave. Kako javlja BBC, ima najmanje 27 mrtvih. Ovu brojku potvrdio je policijski načelnik. Napadač je mrtav, ali zasad nije poznato je li ubijen ili je sam sebi oduzeo život.

 

"Svi detalji za sada nisu poznati, ali ono što zasad znam je da je 27 osoba ubijeno i preko 20 ozlijeđeno", kazao je načelnik za CBS News.

 

Kako javljaju mediji, muškarac je ušao u crkvu oko 11:30 sati po lokalnom vremenu i počeo pucati. Napadač je ubijen nakon kratke potjere u smjeru sjevera prema okrugu Guadalupe, javlja CNN.

 

Svjedokinja, blagajnica na benzinskoj crpki preko puta crkve, kaže kako je čula 20-ak pucnjeva. Drugi svjedok kazao je da je napadač ubio pola vjernika koji su se nalazili u crkvi.

 

Erica Hernandez, lokalna novinarka, bila je jedna od prvih novinara na mjestu pokolja. Ljudi koji žive u blizini crkve ispričali su joj da je napadač prvo počeo pucati ispred crkve, a potom ušao unutra i nastavio. Imao je masku i "puno municije". Jedna je osoba navodno prema njemu uzvratila vatru, nakon čega je pobjegao u automobil.

 

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook