Studentski centar, KCUS, ZOI '84...

Konaković otkrio ko su najveći dužnici za vodu, pa zaprijetio: 'Vlada će umanjiti pomoć onima koji ne izvršavaju obaveze!'

Front31.10.17, 16:25h

Konaković otkrio ko su najveći dužnici za vodu, pa zaprijetio: 'Vlada će umanjiti pomoć onima koji ne izvršavaju obaveze!'
Neka se isključuje voda svima onima koji su dužni. Ako je dužna Vlada, neka vodu prvo isključe Vladi, rekao je Konaković

 

Premijer Vlade Kantona Sarajevo Elmedin Konaković rekao je da se menadžeri javnih preduzeća u Sarajevu moraju naučiti da plaćaju vodu, te da će Vlada umanjiti pomoć onim javnim preduzećima koji ne izvršavaju te obaveze.

 

Agenciji Patria pokazan je na uvid spisak najvećih dužnika za vodu u Kantonu Sarajevo. Na prvom mjestu je „Studentski centar“ sa 245.000 KM, KCUS je na drugom mjestu najvećih dužnika ViK-u sa 224.000, ZOI '84 Sportski objekti duguju 220.000 KM.

 

Među najvećim dužnicima su i neka druga javna preduzeća ili ustanove Vlade KS, među kojima je KJKP „Rad“ koji duguje 103.000 KM i KJKP „Park“ sa 60.000 KM duga za vodu.

 

„Imao sam sastanak u Vodovodu, i rekao sam da isti odnos moraju imati prema javnim ustanovama, javnim preduzećima, privatnicima, hotelima i pojedinačnim stanovanjima“, rekao je Konaković za agenciju Patria odgovarajući na pitanje da li je Vladi poznato da su među najvećim neplatišama vode u Sarajevu upravo neka od javnih preduzeća koje Vlada finansira.

 

„Kod isključivanja s vodovoda prioritet treba da budu oni koji najviše duguju, među njima sigurno jesu javna komunalna preduzeća i neka druga preduzeća. Neka se isključuje voda svima onima koji su dužni. Ako je dužna Vlada, neka vodu prvo isključe Vladi“, rekao je Konaković.

 

Na pitanje može li Vlada uskratiti pomoć preduzećima koja duguju za vodu, a Vlada ih pomaže novčano, Konaković je rekao da tranšu koju Vlada daje takvim javnim preduzećima Vlada je može i hoće sigurno umanjiti.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook