Droga, zatvor pa smrt

Bio je jedan od najpopularnijih muzičara BiH i ex-Jugoslavije, a našli su ga mrtvog na mjestu gdje je upoznao ženu svog života

Nedjeljni magazin29.10.17, 14:15h

Bio je jedan od najpopularnijih muzičara BiH i ex-Jugoslavije, a našli su ga mrtvog na mjestu gdje je upoznao ženu svog života
Kao 23-ogodišnjak uhapšen je zbog posjedovanja hašiša. Tom prilikom je osuđen na tri godine zatvora. Međutim, taj nemili događaj bio je pod velikom misterijom, jer...


 


Bez njega, mnogi tvrde, popularna grupa ne bi bila ono što je danas. Bijelo dugme činili su i oni koji nisu uvijek bili u prvom planu. Upravo je i Goran Ivandić Ipe bio jedan od tih.


Bubnjar kultnog benda slavu je stekao upravo radeći i stvarajući sa velikim imenima. Slava je bila ono što je u stopu pratilo ovog čovjeka, kao i ostatak poznate grupe, piše Blic.rs


Na kratko se krajem 70ih zajedno sa Dugmićima uputio u Ameriku i tamo snimio singl. Problemi su počeli neposredno nakon toga.


Kao 23-ogodišnjak Ipe je uhapšen zbog posjedovanja hašiša. Tom prilikom je osuđen na tri godine zatvora. Međutim, i taj nemili događaj bio je pod velikom misterijom.


- Pitanje je šta je zapravo bila istina. Kružila je priča kako je Ipe kupio pola kilograma hašiša, ali mu je diler podvalio još 2,5 kilograma. Navodno nije bio svjestan da je umjesto pola kilograma dobio tri, što je u konačnici značilo i težu optužnicu protiv njega, rekao je jednom prilikom Robert Bubalo, jedan od tvoraca dokumentarca o ovoj grupi.


Nije dugo živio. Pronađen je mrtav i to 1994. godine, u svojoj 39. Upravo na istom mjestu, u jednom hotelu, gdje je upoznao ljubav svog života. 


Koja dama je osvojila njegovo srce i zbog čega ona misli da tu nije bilo riječi o samoubistvu već o nečemu drugom, saznajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook