MEDIJSKA ANALIZA SLUČAJA INTERVJUA SEBIJE IZETBEGOVIĆ

Nije ovdje odgovornost na Sebiji Izetbegović, nego na uredništvu BHRT-a!

Ekran27.10.17, 07:16h

Nije ovdje odgovornost na Sebiji Izetbegović, nego na uredništvu BHRT-a!
Zanimljivu analizu slučaja povlačenja intervjua Sebije Izetbegović dao je urednik televizije CTV i medijski ekspert Adi Sarajlić koji je, po njemu, postao potpuna suprotnost od svega onoga zbog čega postoji

 

Zanimljivu i argumentiranu analizu kroz slučaj povlačenja intervjua Sebije Izetbegović dao je za N1 Adi Sarajlić. Po njemu, odgovornost je na programskom kolegiju BHRT-a, te iznio niz činjenica koje govore o potpuno neregularnom stanju u kompletnom javnom rtv. servisu. Pogledajte sami na OVDJE!


Čitav slučaj izaziva veliku pažnju javnosti, dok se uredništvo, osim urednika IP-a Fadila Smajića koji je dao jednu izjavu o tome kako on nije ni znao da se sporniintervju radi ni uprava BHRT-a još uvije nisu oglasili.


Iako su gledaoci javnog servisa u BiH očekivali da će u sinošnjem udarnom večernjem TV dnevniku uprava i programski kolegij ove kuće konačno javnosti dati informaciju šta je razlog povlačenja intervjua Sebije Izetbegović, to se nije dogodilo. Time je nastavljena sramotna i kukavička šutnja manadžementa ove kuće, iako je javnost u BiH dan prije razbijesnila zabrana emitiranja intervjua, ali potom, i još više, nedostatak profesionalne hrabrosti da se objasni jedna ovakva odluka.

 

bhrt-kamera-televizija

 

Nije se oglasio ni Upravni odbor ove kuće, iako je, po informacijama bh. medija, zasjedao čitav dan u „sivom domu“

 

Ovakvim potezima se nepovratno urušava svaka vjerodostojnost javnog servisa, a građani se sa pravom pitaju zašto plaćaju pretplatu BHRT-u koji se ponaša kukavičkije nego li nekadašnje televizije u vrijeme komunističkog sistema.

 

Podsjetimo, nakon najave intervjua u kojem su preneseni dijelovi iz razgovora sa dr. Izetbegović i objavljeni na portalu BHRT-a,  vijest je uklonjena sa stranice.

 

Direktorica KCUS-a je u intervjuu govorila o svom radu, odlasku ljekara, nedostatku lijekova i medicinskog materijala. Istakla je da ona “samo posprema” stvari u toj zdravstvenoj ustanovi.

 

Ona smatra da je sav bunt pokrenut protiv nje nastao baš zbog tog pospremanja, ne samo njenog, nego i ekipe koja radi zajedno s njom. Istakla je kako su do sada vraćena 73 miliona KM duga Kliničkog centra, ali da ne dozvoljava da se uštede provode na račun pacijenata.

 

Na pitanje da li je brine odlazak ljekara iz Kliničkog centra odgovorila je kontrapitanjem.

 

“A gdje su otišli ljekari? Dva kilometra daleko od Kliničkog centra. Nisu oni otišli nigdje. Oni su samo prešli u drugo agregatno stanje”, kazala je profesorica Izetbegović u tom intervjuu, govoreći o tri ljekara koja su napustila sarajevsku Ortopediju.

 

Da li je baš ovaj odgovor bio razlogom intervencije „s vrha“ i povlačenjem najavljenog intervjua iz programa BHT-a, gledaocima ostaje da nagađaju... Ili je, pak, razlog mnogo žešći?!   

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!