Otkriveno zbog čega je uhapšen Zoran Marjanović

Jelenin mobitel ga smjestio iza rešetaka: Pronađeno 16 gigabajta slika, među njima i jedna koja je uznemirila policiju...

Hronika26.10.17, 08:37h

Jelenin mobitel ga smjestio iza rešetaka: Pronađeno 16 gigabajta slika, među njima i jedna koja je uznemirila policiju...
Osmog septembra ove godine jedan Borčanin je pronašao mobilni nedaleko od kuće gdje žive Marjanovići

 

Samo sedam dana nakon što je policija došla do trećeg telefona ubijene srpske pjevačice Jelene Marjanović, uhapšen je njen muž Zoran, koji je osumnjičen za brutalnu smrt mlade žene! U ovom trenutku aparat se još vještači, a prema saznanjima Novosti, unutra je pregršt slika, među kojima je najviše onih na kojima je mala Jana, Jelenina kćerkica. Ipak, ono što najviše "muči" istražne organe jeste činjenica da je telefon korišten i poslije njene smrti.
 

Tokom dosadašnjih saslušanja niko od Marjanovića nije pomenuo da je Jelena koristila tri mobilna telefona. Jedan je pronađen nedaleko od njenog tijela 3. aprila prošle godine, drugi istog dana u kući, dok se za treći nije znalo.

 

- Osmog septembra ove godine jedan Borčanin je pronašao mobilni nedaleko od kuće gdje žive Marjanovići - navodi izvor.
 

- On ga je donio sinu i rekao: "Vidi šta sam ti pronašao, vidi vrijedi li čemu". Aparat je bio prljav i oštećen. Mladić je priključio telefon na kompjuter i tad je ugledao fotografije male Jane, ali i cijele porodice Marjanović, razne snimke...
 

Prema riječima izvora, u modernom "androidu" ima gotovo 16 gigabajta fotografija i snimaka. Na njima je zabilježen čak i Janin posljednji rođendan, koji je provela sa majkom. Ovo otkriće, poslije gotovo godinu i po danonoćne istrage, bacilo je novo svjetlo na monstruozan zločin. Ipak, među slikama se našla i jedna koja je uznemirila policiju. Riječ je o fotografiji spomenika ubijene Jelene.

 

U dogovoru sa tužilaštvom policija je odlučila da uhapsi Zorana Marjanovića. Nedavno mu je drugi put produžen pritvor.
 

- Ima i Zoranovih fotografija, njene majke, kao i ostalih članova porodice Marjanović i Krsmanović - navodi izvor Novosti.
 

- Tu su i slike nekih ljudi, nepoznatih javnosti, koji se sada pozivaju na razgovor. Unutra je i određena prepiska i sve je to sada u rukama policije. Ima i određenih kontakata, koji u ovom trenutku najviše i interesuju istražne organe.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook