Atelje Figure

U petak dodjela nagrade 'Šukrija Pandžo' za najbolji neobjavljeni roman, zbirku priča i zbirku poezije za djecu

Kultura24.10.17, 16:59h

U petak dodjela nagrade 'Šukrija Pandžo' za najbolji neobjavljeni roman, zbirku priča i zbirku poezije za djecu
Nagrada će biti dodijeljena Jagodi Iličić iz Tuzle za rukopis "Zločesta ptica i neljubičanstvena djevojčica", koji je, prema riječima članova žirija, važan i dragocjen 'jer djeci čitateljima pokazuje kako se ne pristaje na diktat sredine, pomodarstvo i površnost, te promoviše individualnost u odnosu na unificiranost'

 

Svečana dodjela književne nagrade "Šukrija Pandžo" za najbolji neobjavljeni rukopis romana, zbirke priča ili zbirke pjesama za djecu, bit će upriličena u petak u Ateljeu Figure u Sarajevu.

 

Nagrada će biti dodijeljena Jagodi Iličić iz Tuzle za rukopis "Zločesta ptica i neljubičanstvena djevojčica", koji je, prema riječima članova žirija, važan i dragocjen "jer djeci čitateljima pokazuje kako se ne pristaje na diktat sredine, pomodarstvo i površnost, te promoviše individualnost u odnosu na unificiranost".

 

Također će biti promoviran i novi broj magazina za pravednije obrazovanje "Školegijum", kao i 15. naslov iz edicije Lektira narodu "Priče od kiše" Hajrudina Ramadana, te uspješno okončan studentski projekt "Leksikon Nekrologa jednoj čaršiji", najavljeno je iz Redakcije magazina "Školegijum".

 

(Fena, aš)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook