VIDEO/ Suvozačica se razljutila zbog dva prekršaja svog momka

Mostarka pred kamerama očitala bukvicu policajcima: 'Stavite mi lisice i hajmo!'

Hronika24.10.17, 08:58h

Mostarka pred kamerama očitala bukvicu policajcima: 'Stavite mi lisice i hajmo!'
Policajac je vozaču rekao da će njegova djevojka biti uhapšena ukoliko progovori samo još jednu riječ, te mu dao alkotest

 

Vozači širom BiH neprestano krše saobraćajne propise. Voze preko dozvoljene brzine, pretiču na mjestima koja za to nisu predviđena... Jedna takva situacija zabilježena je u Mostaru.

 

Naime, vozač je ušao u jednosmjernu ulicu, a nakon što ga je patrola PU Mostar zaustavila, reagovala je vozačeva djevojka. Ona se i posvađala sa policajcima, a sve to kako bi opravdala „postupak“ svog momka. Sve su zabilježile kamere “Slučajeva X”.

 

- Vi mijenjate ulice u roku od tri dana. Svaka sekretarica u ovom gradu mijenja saobraćajne ulice onako kako se njima... to jutro. Znate kako znam? Znam zato što živim u ovom gradu - rekla je policajcima.

 

Tražila je da joj stave lisice, a iako je policija upozorila da sjedne u automobil ili će biti privedena u policijsku stanicu, nije odustajala.

 

- Na lisice i hajmo, bez ikakvih problema. Stvarno nije uredu to što radite – govorila je ona.

 

Policajci su joj neprestano govorili da uđe u automobil, podvlačeći da joj je to posljednje upozorenje, međutim, ona im je odbrusila da se ne boji policije i policijske stanice.

 

- Ja se bojim saobraćaja, da me jedno jutro ne zgazi na vašim mostarskim ulicama radi mijenjanja vaših smjerova. E, toga se ja bojim – kazala je.

 

Na kraju joj je momak rekao: „Ljubavi, radi mene, molim te, sjedi“, na šta je djevojka viknula: „Sram vas bilo!“

 

Policajac je vozaču rekao da će njegova djevojka biti uhapšena ukoliko progovori samo još jednu riječ, te mu dao alkotest.

 

Vozač je alkotestiran, a alkotest je pokazao 0.58 promila alkohola u krvi.

 

- Biće vam napisan prekršajni nalog zbog prolaska kroz jednosmjernu ulicu, ali i zbog alkohola. Vozačka će vam biti oduzeta na 24 sata – kazao je policajac vozaču.

 

 

(EuroBlic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook