Svoju patnju s Jezera podijelila na Facebooku

Sarajka ogorčena zbog stanja u porodilištu: 'Krv mi curi niz noge... Odem u WC, a onda - ŠOK!'

Hronika24.10.17, 08:11h

Sarajka ogorčena zbog stanja u porodilištu: 'Krv mi curi niz noge... Odem u WC, a onda - ŠOK!'
Dok pojedinci novopečenoj mami čestitaju na rođenju bebe, nisu rijetki ni oni koji osuđuju ovakvo stanje - bez vode, još sa malim djetetom

 

Građani Sarajeva duže vrijeme muku muče sa nestašicom vode. Problemi su svakim danom sve veći i veći, a u prilog tome govori i status na Facebook grupi "Vodoodbrana Sarajeva".

 

Porodilja koja leži u porodilištu Jezero ogorčena je zbog trenutnog stanja u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Sa malim djetetom, u velikim bolovima vrijeme, kako objašnjava, provodi u katastrofalnim uslovima.

 

- Ja sam u porodilištu Jezero, sinoć nije bilo vode, a hrpa žena je u srijedu porođeno, što vaginalno što sekcijom, ali sve krvarimo, jer je to dio procesa. I tako meni curi krv niz noge, po spavaćici i papučama, jer kakav god uložak da imaš on se pomjeri dok u bolovima pokušavamo ustati iz kreveta. Kontam "hajd nije strašno, odoh u wc da se operem pa ću se presvući, zato se i ponese torba puna stvari". U wc-u iznenađenje! Nema vode! Srećom, jedna od stavki koje moraš da poneseš na Jezero su vlažne maramice. Ode džambo pakovanje u sekundi, korpa se napuni krvavim maramicama koje mirišu na bebi puder. A mislila sam vas prcati kako sam na lokaciji u Sarajevu gdje ima vode, ali njima ništa nije sveto. Imam sobu s pogledom na vile koje su na nahorevskom vodovodu – piše na Facebooku.

 

porodilja-jezero-voda

 

Komentari nisu izostali. Dok pojedinci novopečenoj mami čestitaju na rođenju bebe, nisu rijetki ni oni koji osuđuju ovakvo stanje - bez vode, još sa malim djetetom.

 

- Čestitke na rođenju bebe. I ja sam se porodila u avgustu na Jezeru, tada je srećom bilo vode u porodilištu, ali nije bilo kada sam došla kući, počele su dnevne redukcije. Zamislite imate malu bebu od 3-4 dana i nemate vode kući i tako evo prošlo tri mjeseca bez vode – piše između ostalog u jednom komentaru.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook