akcije vlade ks i vik-a

Počela isključenja najvećih dužnika za vodu u Sarajevu: Evo ko je prvi na spisku

Hronika23.10.17, 08:46h

Počela isključenja najvećih dužnika za vodu u Sarajevu: Evo ko je prvi na spisku
Podsjetimo, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković na svom Facebook profilu najavio je velike promjene koje će uslijediti u Kantonu koji predvodi te je tako najavio kako ove sedmice kreću isključenja velikih dužnika

 

Kao što su najavili iz Vlade Kantona Sarajevo i preduzeća Vodovod i kanalizacija Sarajevo, jutros je počelo isključenje najvećih dužnika na području Kantona Sarajevo, javlja reporter N1.

 

Ovoga jutra su tako počeli radovi na isključenju sa vodovodne mreže autopraonice Mimex d.o.o. koja se nalazi na adresi Hadžiabdinica 8. Na terenu se nalaze ekipa ViK-a te pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. 

 

Podsjetimo, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković na svom Facebook profilu najavio je velike promjene koje će uslijediti u Kantonu koji predvodi te je tako najavio kako ove sedmice kreću isključenja velikih dužnika.

 

Kako je za N1 jutros izjavila v. d. direktora Vodovoda i Kanalizecije Azra Muzur,  sa vlasnikom autopraonice su se pokušali dogovoriti o vraćanju duga, međutim bezuspješno. Kako je navela, dug u ovom slučaju je iznosio preko 7.000 KM.

 

Cilj im je, navodi Muzur, na ovaj način povećati količinu vode u vodovodu, a najavila je i kraj dnevnim redukcijama do kraja godine. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook