iz bihamk-a upozoravaju

Vozači, danas oprezno! Ceste vrlo klizave, brojni odroni i srušena stabla na putu

Hronika23.10.17, 08:23h

Vozači, danas oprezno! Ceste vrlo klizave, brojni odroni  i srušena stabla na putu
Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini

 

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mokrom i klizavom kolovozu. Zbog povremeno jakih pljuskova vozači se pozivaju na dodatan oprez zbog veće količine vode koja se mjestimično zadržava na kolovozu.

 

Osim odrona zemlje i kamenja može biti i granja te srušenih stabala, zbog jakog vjetra. Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode uvjetima na putu.

 

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

 

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni put M-17 lokaliteti: Donji Hadžići, Drivuša i Konjic (kod mosta), zatim magistralni put M-5 Donji Vakuf-Turbe (most Komar), kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica. Na mjestima izvođenja radova saobraća se jednom trakom.

 

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

 

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se na tom prijelazu, tokom dana, saobraća sporije, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook