FOTO I VIDEO/ NAGRADA ZA MAHIRA SINANOVIĆA U ANTALIJI

Performans sarajevskog frizera 'rasturio' u Turskoj: Dok je scenom odzvanjao glas Bože Vreće, ovo se dešavalo...

Lifestyle21.10.17, 14:56h

Performans sarajevskog frizera 'rasturio' u Turskoj: Dok je scenom odzvanjao glas Bože Vreće, ovo se dešavalo...
Nakon ovog uspjeha, naš frizer je dobio dosta poziva i ponuda za saradnju u Turskoj, tako da će već u aprilu naredne godine ponovo putovati u Antaliju na jedan projektni show, koji će ustvari biti najava modnog događaja za narednu sezonu

 


Mahir Sinanović, poznati sarajevski frizer, predstavljao je našu zemlju na seminaru i kongresu u turskoj Antaliji u gradu Sideu u organizaciji “My Akademi“ iz Antalije, na kojem je učestvovalo oko 70 frizera iz BiH, Turske, Izraela, Bejruta, Makedonije, Kosova, Njemačke, Švedske...


- U pitanju je važan događaj, kongres evropskih i azijskih frizera. Iz naše zemlje učestvovalo je desetak majstora sa makazama, a oni su imali priliku raditi sa turskim frizerima na izradi punđi, po čemu su oni u svijetu broj jedan. Prezadovoljan sam kompletnom organizacijom, scenom koja je napravljena za tu priliku, te gostoprimstvom domaćina koji su napravili događaj na jednom svjetskom nivou. Naravno, nestrpljiv sam da novitete i zanimljivosti koje sam tamo naučio kada je tehnika podizanja kose u pitanju podijelim u Sarajevu sa svojim klijentima, kaže Mahir.

 

mahir-sinanovic-revija-antalija-1


Svoj show u Antaliji, za koji je nagrađen, radio je sa dva ženska i jednim muškim modelom. Profesionalne manekenke su bile iz modne agencije iz Istanbula, a muški model je bio Pavle Nikolevski iz „Models In“ agencije iz Makedonije, koji je i frizer i makedonski top-model.


- Nikolevski je iznio reviju do savršenstva, a ona je na kraju i nagrađena i proglašena najboljom. Ja sam, naravno, osmislio cijeli koncept showa, a zanimljivo je da smo za potrebe revije kao muzičku podlogu koristili pjesmu našeg Bože Vreće „Elma“, za šta smo dobili i njegovu saglasnost- ističe Sinanović. 

 

mahir-sinanovic-revija-antalija-2


Nakon ovog uspjeha, naš frizer je dobio dosta poziva i ponuda za saradnju u Turskoj, tako da će već u aprilu naredne godine ponovo putovati u Antaliju na jedan projektni show, koji će ustvari biti najava modnog događaja za narednu sezonu.

 

Pogledajte kako je izgledao show sarajevskog frizera u Antaliji...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook