Opsežna policijska akcija, pretresi na četiri lokacije

U Tuzli i Pelagićevu uhapšene tri osobe sa 16 kilograma kanabisa

Hronika20.10.17, 19:26h

U Tuzli i Pelagićevu uhapšene tri osobe sa 16 kilograma kanabisa
Tokom pretresa, slobode su lišene osobe s inicijalima A.Š., J.M., i E.T., nenavedene dobi

 

Tri osobe u Tuzli i Pelagićevu uhapšene su danas nakon opsežne akcije na području Tuzlanskog kantona i općine Pelagićevo (RS), a zaplijenjeno je ukupno 16 kilograma kanabisa, te izvjesna količina oružja - saopćeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

 

Akcija je izvedena po nalogu Kantonalnog suda Tuzla u saradnji s Policijskom upravom Bijeljina i tom prilikom jedna osoba uhapšena je na području Pelagićeva, a dvije u Tuzli.   

 

 - Pretresi su izvedeni na četiri lokacije od kojih su tri na području općina Lukavac i Gračanica, dok je jedna lokacija na području Pelagićeva. Prilikom pretresa kod osobe iz Pelagićeva pronađeno je i oduzeto 15 kg zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis sativa, četiri stabljike iste droge i pištolj s pripadajućom municijom. Na području TK pronađeno je i oduzeto kilogram iste biljne materije, kao i pištolj s dva okvira i 35 komada pripadajuće municije - izjavio je glasnogovornik MUP-a TK Izudin Šarić.

 

Tokom pretresa, slobode su lišene osobe s inicijalima A.Š., J.M., i E.T., nenavedene dobi, koje će nakon kriminalističke obrade biti predate na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli, zbog osnovane sumnje da su počinile krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, rečeno je Feni.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook