Iz KCUS-a demantuju

Nije tačno da saslušavamo uposlenike! Ovdje ne vlada strahovlada, već pozitivna radna atmosfera!

Hronika20.10.17, 17:18h

Nije tačno da saslušavamo uposlenike! Ovdje ne vlada strahovlada, već pozitivna radna atmosfera!
Ističu da niko od uposlenika KCUS-a nije bio izložen bilo kakvoj vrsti sankcija zbog ispraćaja kolega

 

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) oglasio se danas saopćenjem za javnost u kojem se navodi da nisu tačni medijski navodi o tome da je bilo ko od uposlenika Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a bio na saslušanju ili isljeđivanju.

 

- Kako bismo ispravno informisali javnost, te nastojali ispraviti štetu koje nam pojedini mediji objavljivanjem neistina svakodnevno nanose, želimo Vas informisati da nisu tačni navodi da je bilo ko od uposlenika Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS bio na saslušanju ili isljeđivanju, kako to pojedini tendenciozno navode - navode iz KCUS-a.

 

Istovremeno, ističu da niko od uposlenika KCUS-a nije bio izložen bilo kakvoj vrsti sankcija zbog ispraćaja kolega.

 

- Razumijemo potrebu pojedinih medija za povećanjem tiraža, ali smatramo da je nepravedno i za svaku osudu to raditi korištenjem uposlenika KCUS, koji svakodnevno rade u službi zdravlja svih građana Bosne i Hercegovine - navodi se u saopćenju.

 

Kako se dalje navodi, u KCUS ne vlada strahovlada, već pozitivna radna atmosfera, koja ide u prilog kako pacijentima, tako i uposlenicima... 

 

- Brojni tekstovi koji se objavljuju i obiluju klevetama i poluistinama, koje daju navodni 'izvori', idu na štetu ugleda KCUS-a kao najstarije zdravstvene ustanove u BiH, te smatramo da javnost mora biti ispravno informisana - navodi se u saopćenju.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook