spadate li u tu kategoriju?

Istraživanje otkrilo (iznenađujućeg) krivca za razvod braka!

Lifestyle18.10.17, 17:14h

Istraživanje otkrilo (iznenađujućeg) krivca za razvod braka!
Istraživači su ispitali 20.000 odraslih Šveđana koji su posvojeni kao djeca

 

Poznato je kako postoje vjerojatnosti da ćete se razvesti, ako su i vaši roditelji razvedeni. Jednostavno gledate i učite taj oblik ponašanja, a kasnije ga i sami preuzimate. Ne mora biti tako, ali istraživanja su pokazala kako zapravo u većini slučajeva jest.

 

Genetska predispozicija

 

Istraživanje je pokazalo kako kćeri rastavljenih roditelja imaju čak 60 posto veće šanse da i same budu razvedene jednog dana, piše Her. Za sinove je postotak još veći i to za 30 posto. Dokazano je i kako postoji genetska predispozicija za razvod braka.

 

Istraživači su ispitali 20.000 odraslih Šveđana koji su posvojeni kao djeca. Istraživanje je pokazalo kako ova djeca slijede primjer svojih bioloških roditelja što se tiče razvoda, a ne roditelja koji su ih posvojili.

 

Osobine

 

Glavna autorica istraživanja Jessica Salvatore kaže: “Mnogo znanstvenih dokaza pokazuje kako, ako si odrasla gledajući svoje roditelje koji prolaze kroz razvod, vjerojatno i sama očekuješ takvu situaciju jednog dana.”, prenosi net.hr.

 

Istraživači ipak misle kako se ne radi nužno o genu razvoda, već o naslijeđenim osobinama, kao što su impulzivnost ili temperamentnost, a koje mogu dovesti do razvoda. Bez obzira na to iz kakvog doma dolazimo, svi donosimo dio sebe u veze i brakove, a možda se taj dio ne sviđa našoj polovici i to onda ne završi dobro.

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook