UZNEMIRUJUĆI VIDEO/ 'Opraćemo mi krv, ne brini se'

Pet maloljetnica brutalno pretuklo 14-godišnjakinju u centru Banjaluke: Šutale je nogama, pa natjerale da klekne i...

Hronika18.10.17, 10:23h

Pet maloljetnica brutalno pretuklo 14-godišnjakinju u centru Banjaluke: Šutale je nogama, pa natjerale da klekne i...
Nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica i dokumentovanja, policija će dostaviti izvještaj tužiocu za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka

 

Banjalučka policija identifikovala je jučer maloljetnice koje su 14. oktobra u večernjim satima nanijele povrede četrnaestogodišnjakinji.

 

O svemu je obaviješten tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, pod čijem nadzorom će, a u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, biti preduzete mjere i radnje na dokazivanju izvršenja krivičnog djela zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće ponašanje, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

 

Nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica i dokumentovanja, policija će dostaviti izvještaj tužiocu za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

 

Pojedini banjalučki portal objavili su i video snimak, na kojem se vidi pet maloljetnica kako brutalno tuku 14-godišnjakinju u centru Banje Luke, odnosno u haustoru kod slastičarne “Citadela”.

 

Žrtvu udaraju rukama, vrijeđaju i šutaju nogama, a potom zahtijevaju od nje da klekne i izvini im se, javila je Fena.

 

Kako piše Banjaluka.com, jedna od nasilnica u jednom trenutku kaže svojoj žrtvi: “Klekni, izvini se, poljubi mi đon”, dok je ostale podržavaju smijehom.

 

Kako žrtva najprije nije htjela da se izvini, nasilnice su nastavile da je šutaju i udaraju. U jednom dijelu snimka je jasno vidljivo kako žrtva briše krv u predjelu usta dok joj nasilnice govore: “Opraćemo mi krv! Ne brini se!”


Vidjevši zapravo šta je snašlo, žrtva se na kraju drhtavim glasom izvinjava i tu je kraj video snimka, kraj agonije ali početak staha i traume koja će je pratiti kroz život, piše Banjaluka.com.

 

 

 

 

(FENA, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook