DEMOKRATSKA FRONTA TVRDI

Izdade nas i prevari SDA u Zvorniku: Predsjednik Skupštine glasao protivzakonito, pa sad imamo dvojicu Srba u...

Front16.10.17, 11:52h

Izdade nas i prevari SDA u Zvorniku: Predsjednik Skupštine glasao protivzakonito, pa sad imamo dvojicu Srba u...
Da ne ostane mrtvo slovo na papiru, DF će uraditi ono sto SDA nije htjela. Poslat ćemo zahtjev za nadzor Ministarstvu lokalne uprave i samouprave RS i tražiti poništenje ove odluke, navodi se u saopštenju ove stranke

 

 

U Zvorniku je nastavljeno bahaćenje i protivzakonito postupanje vladajuće većine u gradskoj skupštini, tvrdi se u saopštenju Demokratske fronte.

 
Na posljednjoj sjednici Skupštine grada Zvornika donesena je odluka o imenovanju drugog potpredsjednika ovog tijela, te su sada obojica iz reda srpskog naroda.


Zakon o lokalnoj samoupravi u svom 43.članu, stav 3, propisuje da gradska skupština može da ima dva potpredsjednika, koji nisu iz reda istog konstitutivnog naroda odnosno grupe Ostalih. Uprkos jasnoj zakonskoj odredbi, vladajuća većina se odlučila da postupi suprotno.


Predsjednik Skupštine, koji je član SDA, glasao je za ovu protivzakonitu odluku i istu potpisao, iako je bio dužan da ovakvu odluku proslijedi nadležnom ministarstvu da se izvrši nadzor i tumačenje iste.


Jasno je da se radi o izdajničkom činu i prevari, jer onaj ko ne poštuje zakone, radi na štetu građana, posebno ako se još govori o nacionalnom interesu jednog naroda.


Stoga je njegova izdaja dvostruke prirode: Izdao je sve građane nepoštujući zakon, kao i ostali koji su glasali za ovakvu odluku, te je izdao narod kojem pripada i koji navodno predstavlja.


Demokratska fronta čvrsto stoji na stanovištu pravne države i poštivanja i provođenja zakona u cjelosti. Uvijek ćemo reagirati, bez obzira gdje i na čiju štetu se krši zakon.


Da ne ostane mrtvo slovo na papiru, DF će uraditi ono sto SDA nije htjela. Poslat ćemo zahtjev za nadzor Ministarstvu lokalne uprave i samouprave RS i tražiti poništenje ove odluke, navodi se u saopštenju Gradskog odbora DF Zvornik.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook