u naselju otoka

Sirijac Abdulah Mehdi kupio zgradu u Sarajevu koja je osam godina bila prazna: Evo šta gradi

Biznis Klub14.10.17, 19:46h

Sirijac Abdulah Mehdi kupio zgradu u Sarajevu koja je osam godina bila prazna: Evo šta gradi
Nakon višemjesečnog istraživanja odlučio je da investira u zgradu koja je 8 godina bila prazna. Odlučio je dovršiti njenu izgradnju i započeti posao
 
 
Sirijac Abdulah Mehdi kupio je jednu od najvećih zgrada u Sarajevu koja je godinama bila prazna. Pri kraju su završni radovi nakon kojih će zgrada biti pretvorena u biznis centar a Mehdi računa i da će od naselja u kojem je smještena napraviti novo gradsko poslovno središte.
 
 
Riječ je o zgradi Poslovni centar Kumrovec izgrađenoj 2008. godine u naselju Otoka.
 
 
„Prvi put sam u Bosnu i Hercegovinu došao kao turista i već tada sam prepoznao potencijale koja ova zemlja nudi. Zahvaljujući saradnji sa bh. partnerima odlučio sam investirati u BiH kako bih omogućio otvaranje biznis centra. Siguran sam da je ova zemlja dobra prilika za pokretanje biznisa“, kazao je Mehdi za FTV, prenosi Biznisinfo.ba.
 
 
Nakon višemjesečnog istraživanja odlučio je da investira u zgradu koja je 8 godina bila prazna. Odlučio je dovršiti njenu izgradnju i započeti posao.
 
 
 
„U zgradi je potrebno još mnogo toga uraditi, ali već u narednih nekoliko mjeseci biće ovo jedna od najmodernijih zgrada u Sarajevu i najbolji biznis centar. Ovaj dio grada će postati mnogo atraktivniji za ulaganja“, kazao je Mehdi.
 
 
Građevinski radovi su u završnoj fazi pa će do kraja godine više od 15000 m2 biti na raspolaganju različitim domaćim i stranim investitorima. Na izvođenju radova angažovano je preko 300 radnika a investitori se nadaju da će pokretanje biznis centra pospješiti poslovno okruženje u BiH i pomoći privredni rast naše zemlje.
 
 
Kako je najavljeno, u biznis centru će se naći i neke od najvećih globalnih i domaćih kompanija. Mehdi kaže kako će novi savremeni biznis centar biti prilika za nove investitore koji se odluče ulagati u ekonomski razvoj BiH.
 
 
(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook