Velike gužve

Udes u Sarajevu: Na mostu na Mostarskom raskršću zbog nesreće potpuno obustavljen saobraćaj

Hronika13.10.17, 11:16h

Udes u Sarajevu: Na mostu na Mostarskom raskršću zbog nesreće potpuno obustavljen saobraćaj
Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje traju radovi u tunelu Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini


Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17 Sarajevo-Hadžići (na mostu na Mostarskom raskršću), saobraćaj je potpuno obustavljen i preusmjeren preko kružnog toka.

 

Slabija magla zadržala se na pojedinim dionicama  u kotlinama i uz riječne tokove u centralnim i istočnim krajevima, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja. Upozorava se na učestale sitnije odrone i preporučuje opreznija vožnja.  

 

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje traju radovi u tunelu Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini. 

 

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvaja se magistralni put M-17 lokalitete Donji Hadžići, Drivuša i Konjic (kod mosta). Na mjestima izvođenja radova vozila saobraćaju jednom trakom. 

 

Na graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

 

Zbog radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se na tom prelazu, tokom dana, saobraća sporije, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook