SDP najavljuje krivične prijave zbog odluke

Vlada KS je ustanovila novi oblik pljačke građana! Nigdje u svijetu ne postoji naplata parkinga 24 sata!

Front12.10.17, 11:04h

Vlada KS je ustanovila novi oblik pljačke građana! Nigdje u svijetu ne postoji naplata parkinga 24 sata!
Uredba kojom su utvrđene cijene parkinga je neustavna i suprotna odluci Ustavnog suda FBiH iz 2010. godine, saopćeno je iz KO SDP BiH Sarajevo

 

Odluka Vlade Kantona Sarajevo da javne parkinge počne naplaćivati 24 sata dnevno, svim danima uključujući i praznike novi je "oblik pljačke svih građana Sarajeva", saopćila je danas Socijaldemokratska partija (SDP).

 

- Očito je kako su svjesni da im ne preostaje još puno vremena na vlasti, pa svaki preostali trenutak koriste da od naroda otmu što je više moguće novca. Aktuelna kantonalna vlast, predvođena SDA-om, je građane opljačkala na skoro svaki način koji je htjela, a ovaj put su patentirali praksu naplate javnog parkinga kakva ne postoji nigdje u svijetu - poručili su iz SDP-a.

 

Uredba kojom su utvrđene cijene parkinga je neustavna i suprotna odluci Ustavnog suda FBiH iz 2010. godine, kojom je utvrđeno kako su jedino opštine nadležne za organiziranje i upravljanje sistemom javnih parkinga. 

 

Pošto se Vlada KS oglušila na ranije zahtjeve SDP-a da stavi van snage ovu Uredbu, protiv najodgovornijih ljudi iz Vlade Kantona Sarajevo podnijet ćemo krivičnu prijavu.

 

Pozivamo Tužilaštvo Kantona Sarajevo da počne reagirati na ovakve slučajeve i po službenoj dužnosti jer je SDA svoj kriminal i lopovluk odavno objavljuje u Službenim novinama, saopćeno je iz KO SDP BiH Sarajevo.


(DEPO PORTAL/md)

 

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook