nakon isteknuća ugovora

Baždarević: Spreman sam ostati selektor, zašto da ne?! Radio sam što volim...

Sport11.10.17, 08:41h

Baždarević: Spreman sam ostati selektor, zašto da ne?! Radio sam što volim...
Šta će biti dalje, sada ne mogu reći, istakao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon sinoćnje pobjede nad Estonijom (2:1) u Talinu poslije koje mu je istekao ugovor sa N/FS BiH

 

Šta će biti dalje, u ovom momentu ne mogu reći, rekao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon večerašnje pobjede nad Estonijom (2:1) u Talinu poslije koje mu je istekao ugovor sa Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH (N/FS BiH).

 

”Ovo nije bila moja zadnja utakmica, već posljednja kvalifikacija. Da li ću biti selektor zavisi od mene i od ljudi iz saveza”, rekao je Baždarević, a na pitanje želi li ostati selektor, odgovorio je:

 

”Zašto da ne?! Radio sam što volim i potrošio sebe. Spreman sam da nastavim s ovim projektom, a ako se ne nastavi život ide dalje. Ne može 45 minuta utakmice na Kipru poništiti sve dobro što smo radili."

 

Kaže, rezultat je primaran i razočaran je što se BiH nije plasirala barem u baraž. O Baždarevićevoj sudbini odlučivat će 15 članova Izvršnog odbora N/FS BiH na sjednici za nekoliko dana u Sarajevu, odnosno tada će biti donesena odluka nastavljaju li saradnju. Kako sada stvari stoje, Savez će krenuti u potragu za novim selektorom. 

 

"Bitno je da nastojimo da budemo bolji. Imam energije da nastavim da radim”, kazao je Baždarević, naglasivši:

 

”Od prije tri godine, kada sam preuzeo reprezentaciju, devet igrača je otpalo zbog povreda poput Mujdže, Spahić više ne igra. Hajrović i Đurić su dugo bili povrijeđeni. Imali smo problema s povredama, ali smo u ekipu doveli neke nove igrače. Ima puno dobrih stvari koje se mogu analizirati i o kojima ćemo pričati.”

 

O utakmici sa Estoncima istakao je da je bila čvrsta i da je zadovoljan trijumfom, prvenstveno radi mladih igrača koji su dobili priliku i kako je rekao "opravdali povjerenje".

 

Baždarević kaže, "nisam vidio šta su tačno napravili navijači BiH".

 

"Vidio sam samo da su baklje ubacili u teren. Navijači Estonije bili su korektni", tvrdio je Baždarević.

 

- Bez ostavki -

 

Novinare u Talinu zanimalo je i da li će neko iz N/FS BiH podnijeti ostavku radi dva uzastopna neuspjeha u kvalifikacijama za velika takmičenja.

 

"Na ovo pitanje sada ne možemo odgovoriti", saopštila je Slavica Pecikoza, portparolka N/FS BiH. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook