nakon sramotnog istupa učenika stigli u tuzlu

IV. gimnazija Ilidža izrazila žaljenje zbog vandalskog čina na Kapiji: To nije stav našega grada, ovdje smo da...

Hronika09.10.17, 20:48h

IV. gimnazija Ilidža izrazila žaljenje zbog vandalskog čina na Kapiji: To nije stav našega grada, ovdje smo da...
Nakon sastanka u Gradskoj upravi delegacija škole je položila cvijeće i odala počast žrtvama na Kapiji 25. maj 1995.

 

Danas je delegacija Četvrte gimnazije Ilidža iz Sarajeva posjetila Tuzlu, kako bi građanima izrazila žaljenje zbog vandalskog čina koji je u petak izvršio jedan učenik ove škole, ispisujući grafite na zidu spomenika ubijenoj mladosti Tuzle na Kapiji. Predstavnike Četvrte gimnazije Ilidža, direktora Elvira Korjenića sa saradnicima i delegaciju učenica danas je u Gradskoj upravi Tuzle primio gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović- piše Oslobodjenje

 

- Ovdje smo da pokažemo koliko nam je žao zbog incidenta koji se dogodio tokom naše posjete na izletu Tuzli. Mi osuđujemo taj postupak, a da pokažemo da je to jedan učenik koji ne pokazuje stav našeg grada želimo da pokažemo svoje žaljenje i da iskažemo poštovanje prema samom spomeniku pred koji smo došli i da pokažemo poštovanje prema žrtvama, koje su izgubile život na Kapiji. Ovom prilikom u ime naše škole i u moje lično i našeg grada iskazujemo žaljenje zbog incidenta koji se dogodio, izjavila je Selma Sulejmanović, prof. psihologije u ovoj školi.

 

-Došli smo ovdje da pokažemo da mi, također, osuđujemo taj postupak i da nismo imali loše namjere, dolazeći u petak u Tuzlu sa našom školom. Danas smo došli da odamo počast žrtvama i da pokažemo da nam je žao, izjavila je Aida Dacić, učenica trećeg razreda Četvrte gimnazije Ilidža.

 

cetvrta-gimnazija-ilidza

 

-Direktor, profesori i učenici Četvrte gimnazije Ilidža, ukazali su poštovanje prema Tuzli, kada su odabrali kao turističku posjetu, za ekskurziju i u toj dobroj namjeri desio se jedan incident jednog učenika, koji je napravio krupan problem, na Kapiji. Sada je važno da se taj učenik primjereno i pedagoški kazni, kako bi mu se pomoglo da izađe na pravi put. Prihvatam izvinjenje gradonačelnika Sarajeva  i direktora škole. Treba raditi dosta u odgoju djece i na njihovom obrazovanju i želimo da se to ne ponovi ni u Sarajevu, niti u Tuzli", izjavio je gradonačelnik Tuzle Imamović.

 

Nakon sastanka u Gradskoj upravi delegacija škole je položila cvijeće i odala počast žrtvama na Kapiji 25. maj 1995.    

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook