pogodni naročito u jesen

Imate preko 30? Ova dva tretmana lica obavezno priuštite svojoj koži

Lifestyle09.10.17, 19:18h

Imate preko 30? Ova dva tretmana lica obavezno priuštite svojoj koži
Mezoterapija se radi nakon 30. godine

 

Nakon ljeta, koži treba posebna pažnja ne samo da bi bila obnovljena, već i da bi se pripremila za zimu.

 

Kozmetolozi su sigurni da je jesen prilično težak period za kožu, kada joj je potrebna dodatna pažnja – naročito kada su u pitanju žene preko 30 godina starosti.

 

Piling

 

Zadatak bilo kakvog pilinga je uklanjanje oštećenog sloja kože sa nepravilnostima, pigmentnim tačkama, površnim borama i tako dalje. Piling može biti hemijski, mehanički, ultrazvučni. Kakvu vrstu pilinga treba uraditi i koliko će procedura biti potrebno za postizanje rezultata, određuju dermatolog i kozmetičar. Piling usporava proces starenja, smanjuje sadržaj masti u koži, uklanja tragove akni, bori se sa pigmentacijom, sužava pore, čini kožu zdravom i mlađom.

 

Mezoterapija

 

Mezoterapija je savremena nehirurška metoda ubrizgavanja vitaminskih koktela i aktivnih supstanci u centralni dio kože. Po pravilu, vitamini, hijaluronska kiselina, aminokiseline i antioksidanti se stavljaju u koktel za mezoterapiju. U ovom slučaju, kozmetolog može unijeti neophodan sastav na potrebnoj dubini kako bi se postigao najbolji rezultat. Koktel bira ljekar, u zavisnosti od potreba kože. Mezoterapija se radi nakon 30. godine. 

 

(NN, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook