PREDSJEDNIK RS-A ODGOVARA

Milorad Dodik: Neka mi prijete, nisam čovjek koji prihvata prijetnje! Ako referendum treba da bude, neka...

Front08.10.17, 13:14h

Milorad Dodik: Neka mi prijete, nisam čovjek koji prihvata prijetnje! Ako referendum treba da bude, neka...
Dodik je ponovio da će taj referendum u RS-u biti održan, ako ga podržavaju i poslanici stranaka opozicije, odnosno ako postoji jedinstvo o tome u tom bh. entitetu

 


 

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik tvrdi da na njega niko od međunarodnim predstavnika nije vršio pritisak da odustane o referenduma u tom bh. entitetu o Sudu i Tužilaštvu BiH, pa ni visoki zvaničnik američkog Stejt departmenta Brajan Hojt Ji.


Dodik je ustvrdio da je on prošlost u američkoj diplomatiji i da će završiti kao ambasador u Makedoniji.


- Nisam čovjek koji prihvata prijetnje i ako neko kod mene želi da osigura suprotno ponašanje, može da prijeti – dodao je.


Smatra da bh. političari uz vraćanje ustavnim rješenjima treba sami da odluče kako će zemlja ići dalje.


Ponovio je da će taj referendum u RS-u biti održan, ako ga podržavaju i poslanici stranaka opozicije, odnosno ako postoji jedinstvo o tome u tom bh. entitetu.


- Ukoliko su suzdržani ili protiv, onda ćemo tražiti da se odluka povuče. Ako smatraju da ga treba održati, održat ćemo ga. Nudimo im da izaberu - rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.


Istakao je da je spreman na razgovore s predstavnicima opozicije u RS-u na bitnim pitanjima za RS, ali i ponovio stav da je politika na nivou BiH "bila izdajnička po interese RS".


Smatra opravdanim prisustvo policije na sjednici Narodne skupštine RS-a, 13.septembra, i ističe da on stoji iza tog poteza, ustvrdivši da su opozicionari u parlamentu “provocirali policiju”.


- Ako treba da neko kaže da je pozvao policiju, evo ja stojim iza toga. I drugi put će biti isto – dodao je.


Kada je u pitanju njegova stranka, ponovio je tvrdnju da očekuje pobjedu kandidata za dvije najvažnije entitetske funkcije, kao i da SNSD osvoji 50 posto vlasti, a da im u tome pomažu svojim potezima i opozicionari u RS-u.


(FENA/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook