VIDEO/ŠTETA - bih poražena od belgije sa 3:4

Zmajevi izgorjeli na Grbavici: Šok na početku utakmice, dobra igra, pljuštali golovi - ali ništa od baraža!

Sport07.10.17, 19:50h

Zmajevi izgorjeli na Grbavici: Šok na početku utakmice, dobra igra, pljuštali golovi - ali ništa od baraža!
Potpuni preokret na kraju prvog poluvremena zapalio je tribine Grbavice sa kojih se orilo jedino "Hoćemo pobjedu!" Nažalost, ništa od toga...

 

Za nas odlučujuća utakmica 9. kola kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, koja se danas igra na Grbavici između Bosne i Hercegovine i Belgije, počela je šokom već u četvrtoj minuti igre, kada se mreža bh. reprezentacije zatresla, a Meunier doveo Belgijance u vodstvo od 0:1.

 

 

Međutim, Zmajevi se ni za trenutak nisu predali i nastavili su ofanzivnu igru u kojoj su se redale šanse pred golom Belgije, no lopta nije htjela u mrežu sve do 30. minute. Sjajna asistencija Džeke, lopta dolazi do Medunjanina i mreža Belgije se konačno zatresla - izjednačenje. Grbavica je eksplodirala!

 

 

Samo deset minuta kasnije katastrofalna greška belgijskih reprezentativaca na sredini terena, Višća odlično ulijeće i kontru završava sjanim pogotkom - BiH vodi sa 2:1. Potpuni preokret na terenu zapalio je tribine Grbavice sa kojih se orilo jedino "Hoćemo pobjedu!"

 

 

Drugo poluvrijeme počelo je dominacijom Zmajeva, ali u 59. minuti akcija Belgijanaca završava pogotkom - Batsuhiayi izjednačava na 2:2.

 

 

 

A onda u 69. minuti prava katastrofa, i Verthongen pogađa mrežu bh. reprezentacija i Belgija ponovo dolazi u vodstvo - 2:3.

 

 

Nova nada za BiH otvara se u 82. minuti kada pogotkom Đumića Zmajevi dolaze do novog izjednačenja, ali je već u narednoj minuti pokopana, jer Carrasco trese mrežu Begovića i Belgiju dovodi do konačnog rezultata od 3:4.  

 

Pogledajte sve golove...

 

 

Početni sastavi timova:


BiH: Begović, Đumić, Kolašinac, Vranješ, Bešić, Medunjanin, Džeko, Šunjić, Lulić, Duljević i Višća.

BELGIJA: Courtois, Alderweireld, Vermaelen, Verthongen, De Bruyne, Fellaini, Batsuhiayi, Hazard, Mertens, Meunier i Carrasco.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook