NISU ŽALILI TRUDA ZBOG ZMAJEVA

Lako je biti patriota u Sarajevu: Nedim, Fajko i Almir prešli više od 300 kilometara da bi navijali za BiH

Sport07.10.17, 17:56h

Lako je biti patriota u Sarajevu: Nedim, Fajko i Almir prešli više od 300 kilometara da bi navijali za BiH
Nedim Krivdić, Fajko Zahirović i Almir Gorinjac nisu žalili truda ni vremena da bi na Grbavici bodrili reprezentaciju BiH u meču protiv Belgije

 

 


Trojica momaka iz Bosanske Dubice su prešli 320 km, kolika je udaljenost od Dubice do Sarajeva u jednom pravcu, samo da bi danas navijali za voljenu zemlju, piše bh. informativni servis INS.


Nedim Krivdić, Fajko Zahirović i Almir Gorinjac nisu žalili truda ni vremena da bi na Grbavici bodrili reprezentaciju BiH u meču protiv Belgije. 


Ovi mladići su inače poznati po humanitarnom radu i sportskim uspjesima. Dio su omladine Medžlisa IZ B. Dubica i vode Omladinsku biblioteku i čitaonu 'Omer Spahić'. Aktivni su u džematu, a u mekteb su išli kod glavnog dubičkog imama, mr. Safeta Beganovića.


Osnovali su i Udruženje mladih Fokus, gdje su već organizovali niz akcija u od kojih je zadnja „Prvi školski dan“ u kojoj su paketićima i priborom obradovali sve prvačiće, njih 146 na dubičkoj opštini. 


Aktivno rade sa mladima, pomažu bolesne i siromašne, organizuju humanitarne i kulturne projekte. Usto su i prvotimci FK Radnik.

 

(INS/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook