FOTO/ BH. LJEPOTICA ISKRENO O SEBI

Otkrivamo: Sve što ne znate o novoj Miss BiH Aidi Karamehmedović…

Lifestyle07.10.17, 12:17h

Otkrivamo: Sve što ne znate o novoj Miss BiH Aidi Karamehmedović…
Lijepa, ambiciozna, zaljubljena, sretna… Najljepša bh. djevojka u 2017. godini, Aida Karamehmedović otvoreno o sebi govori za BLIN magazin

 

Razgovarala: Ljiljana KRULJ

 

Aida Karamehmedović pobjednica je ovogodišnjeg takmičenja za Miss BiH i predstavljaće našu zemlju u kineskom gradu Sanya u novembru 2017. godine. Ova ljepotica govori tri strana jezika: švedski, španski i engleski. Ima 24 godine i porijeklom je iz Trebinja, a za BLIN magazin otkrila je još neke stvari o sebi.

 

12301677-10153272040837607-5581930310971787165-n

 

Aida je rođena u Švedskoj, gdje je i provela najveći dio svog života. U ovoj zemlji je završila fakultet za grafičkog dizajnera, te se zaposlila u toj struci po završetku studija. Otkrila nam šta je uspjelo da nadoknadi njenu ljubav prema Trebinju.

 

“Nije da volim, nego obožavam Trebinje. Volim svaki ćošak mog grada, to mi je druga kuća. Moji roditelji su emigrirali u Švedsku  za vrijeme rata i ja sam rođena godinu dana poslije. Prelijepo je bilo odrastati tamo bez obzira što me sve vuklo korijenima, jer sam najmlađe dijete i puno pažnje su mi pružale starije sestre. Bilo je puno igre i smijeha.”

 

Sebe opisuje kao odlučnu, energičnu i šarmantnu osobu. Ova vitka djevojka, sa svim kriterijumima koje treba imati jedna manekenka, kaže da se modelingom bavila kada je bila mlađa - do početka studija. Radila je mnoge revije u Švedskoj i Milanu, te će se potruditi da u narednom periodu nadoknadi propušteno. Iako voli da kuha, zna kako da očuva liniju i provede svoje slobodno vrijeme.

 

 “Idem na fitness četiri-pet puta sedmično. Volim da se družim sa sestrama koje su mi najbolje prijateljice, da slušam muziku. Volim da spremam bosansku i švedsku kuhinju.”

 

Njen najveći uzor u životu je Beyonce jer, kako kaže, ne samo što je lijepa i uspješna, nego svoju karijeru fantastično kombinuje sa familijarnim životom. U toj slici vidi i sebe za 10 godina.

 

“Vidim sebe kao udatu ženu sa djecom, sa uspješnom karijerom i velikim osmijehom na licu.”

 

Najljepša žena za nju je indijska glumica Aishwarya Rai Bachchan. Voli da sluša mnoge muzičare iz našeg regiona, ali posebno joj je drag Dino Merlin. Radosno nam je otkrila da je zaljubljena do ušiju, ali i s kim bi otišla na večeru.

 

“Večerala bih sa Bill Gatesom i pitala ga za savjet za uspjeh.”

 

Iako se nakon proglašenja najljepše djevojke u BiH osjeća kao da leti, Aida bi voljela da je to njena supermoć. Za kraj nam je otkrila zašto se prijavila na ovo takmičenje.

 

“Oduvijek mi je bio san da budem Miss Bosne i Hercegovine. Želim da predstavljam svoju zemlju u najboljem svjetlu, da pokažem potencijale i bisere ove zemlje. Organizacija Miss omogućava nam da promovišemo dobrotvorne organizacije po našem izboru, što mi je veoma bitno.”

 

(BLIN MAGAZIN)


Pogledajte bonus video sa DEPO TV




 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!